Kategórie
 
 
 
 
 

8 dôvodov zameraných na zdravie, prečo tráviť viac času vonku

Ukázalo sa, že trávenie viac času vonku prospieva ľuďom, ktorí môžu trpieť ochorením vrátane obezity, úzkosti, poruchy pozornosti, stresu a ďalších.

1. Čas strávený v prírode pomáha našej pamäti

V roku 2012 štúdia Journal of Affective Disorders diagnostikovala, že osoby s veľkou depresívnou poruchou (MDD) vykazovali zlepšené výsledky v krátkodobej pamäti, pracovnej pamäti a celkovom poznaní po tom, čo strávili viac času vonku prechádzkami v prírode a nie v mestskom prostredí.

2. Pobyt vonku zmierňuje stres

Vo svete, ktorý má toľko neznámych, stres z neznáma vytvára veľké očakávania, ktoré na seba kladieme v časoch, ako sú tieto. Verte alebo nie, chodenie von pomáha! Početné štúdie ukazujú, že návšteva zelených vonkajších priestorov a vystavenie prírode na krátky čas denne môže pomôcť znížiť úroveň stresu.

3. Pobyt v prírode nám dodáva energiu

Či už idete na prechádzku, turistiku, bicyklujete alebo len trávite čas v prírode, pocítite energetické výhody spojenia sa vonku. Napríklad čas strávený na chate mimo civilizácie vám vie dodať veľa energie, bojíte sa že na vašej chate nemáte teplú vodu? K tomu vám pomôže domáca vodáreň, ktorá šikovne premení studenú vodu na teplú.

4. Existujú výhody pre duševné zdravie a fyziologické vlastnosti

Terapia divou prírodou, teda vystavenie zeleným vonkajším priestranstvám, je spojená so znížením symptómov depresie, úzkosti, ADHD a celkovo zlepšeným imunitným systémom.

5. Je to dávka "slnečného vitamínu D"

Vystavovanie sa slnečnému žiareniu má viacero zdravotných výhod vďaka produkovanému vitamínu D. Môže chrániť pred osteoporózou, srdcovými chorobami a rôznymi inými ochoreniami. Rozumné vystavovanie sa slnku by sa malo praktizovať tak, že si budete vždy chrániť tvár, vybrať si správny čas dňa na pobyt na slnku napríklad aj pomocou leňošenia na pohodlnom lehátu. 

6. Prírodný posilňovač nálady

Najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako si zlepšiť náladu, je stráviť minimálne 5 minút v prírode! To vám umožní zvýšiť pozitívne emócie a znížiť negatívne emócie. Niekedy môže pomôcť len obyčajná ranná káva na vašej terase na záhradnom nábytku

7. Čas na premýšľanie

Trávenie času vonku vám umožňuje premýšľať a cítiť sa posilnení. Ak si nemôžete nájsť čas na meditáciu, trávenie času vonku vám umožní oslobodiť svoju myseľ od rušného sveta, v ktorom žijeme, a zostať pokojný.

8. Rodinný čas

Tráviť čas s blízkymi je dôležitou súčasťou života a ako to urobiť lepšie, ako zdieľať výhody matky prírody s tými, na ktorých vám najviac záleží. Rodinné stretnutia a jedlá by sa mali zdieľať vonku tak často, ako je to možné. Urobte zo svojho vonkajšieho priestoru miesto na oddych, kde si môžete tieto chvíle vážiť a nezanedbávajte vonkajšie priestory.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia