Kategórie
 
 
 
 
 

Ako zariadiť podkrovnú spálňu tak, aby ste sa v nej cítili dobre?

Podkrovné miestnosti sa v posledných rokoch tešia veľkej obľube. Majú nezameniteľný štýl, pôsobia romanticky a ak ich správne zariadite, môžu byť aj veľmi praktické. Kľúčové je zvolenie vhodnej farby, správne rozmiestnenie nábytku a nezabudnite na interiérové osvetlenie.

Všetko začína výmaľbou

Podkrovné miestnosti si priamo hovoria o použitie svetlých farieb. Držte sa osvedčenej kombinácie bielej, béžovej a šedej farby, ktoré môžete doplniť pastelovými tónmi. Ak túžite po výraznejšom odtieni, vymaľujte ním kolmú stenu, nie tú skosenú, aby priestor nepôsobil stiesnene.

Kam s posteľou?

Ak máte tú možnosť, posteľ umiestnite čelom ku kolmej stene, aby ste sa v nej mohli pohodlne oprieť. Ak ju však chcete postaviť priamo pod strešné okno a zaspávať s výhľadom na hviezdu oblohu, zvážte najskôr všetky pre a proti.

Počítajte napríklad s tým, že vás bude ráno budiť ostré slnko svietiace do tváre a pri škaredom počasí vás budú rušiť dažďové kvapky bubnujúce na okno. Ak vám ale nič z toho nevadí, uistite sa, že máte nad sebou aspoň 120 cm voľného miesta. V opačnom prípade hrozí, že bude priestor pôsobiť stiesnene a vy sa pri každom vstávaní udriete do hlavy.

Nechte si vyrobiť nábytok na mieru

Zohnať v bežných predajniach nábytok, ktorý by do podkrovného interiéru skutočne pasoval, nie je vždy jednoduché. Riešením je nechať si vyrobiť šatníkovú skriňu či čalúnenú posteľ na mieru alebo vsadiť na otvorené policové systémy, ktoré si poskladáte podľa ľubovôle.

Tip: Ak v spálni bojujete o každý centimeter štvorcový, kúpte si posteľ s úložným priestorom. Skladovať v nej môžete napríklad sezónne oblečenie alebo posteľnú bielizeň.

Spálňa ako pracovňa

Pokiaľ máte v úmysle do spálne umiestiť aj pracovný kút a počítač, myslite na to, že by tento priestor mal byť oddelený. Spálňa by totiž mala v ideálnom prípade slúžiť len na odpočinok a regeneráciu. Nie vždy je však priestor na pracovný kút v obývačke či samostatnú pracovňu. Ak teda pracovný stôl umiestnite do spálne, snažte sa ho aspoň vizuálne oddeliť od spacieho priestoru napríklad regálom alebo rastlinami.

Investujte do kvalitného osvetlenia

Podkroviu často chýba dostatok denného svetla. Preto klaďte dôraz na kvalitné osvetlenie. Neuspokojte sa iba s centrálnym stropným svietidlom a kúpte si k nemu aj ďalšie zdroje svetla, ktoré rozostaviate po celej izbe.

Chýbať by nemala stolná lampa so stmievačom na nočnom stolíku. Útulnú atmosféru vykúzli tiež bodové osvetlenie pozdĺž stien miestnosti alebo zabudované v podhľade, rovnako ako soľné lampy a sviečky. Toto a mnohé ďalšie interiérové osvetlenie nájdete na Heuréke. Tak si urobte radosť a zútulnite si svoje bývanie ešte dnes.

Tip: Ak používate spálňu aj ako šatňu či prezliekareň, zvážte, či sa vám neoplatí inštalovať osvetlenie aj do šatníkovej skrine. Ráno pri prezliekaní nebudete musieť rozsvietiť v celej miestnosti a neprebudíte tak spiaceho partnera.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia