Kategórie
 
 
 
 
 

Čo hľadať pri vonkajšom dáždniku (Tipy, hlavné funkcie a ďalšie)

Uvažujete o kúpe nového vonkajšieho slnečníka? Chcete sa uistiť, že je spoľahlivý, odolný a poskytuje dokonalý tieň pre váš priestor? Pokračujte v čítaní a dozviete sa 9 najlepších vecí, ktoré by ste mali hľadať v kvalitnom dáždniku.

Na trhu je široká škála vonkajších slnečníkov v rôznych farbách, tvaroch a veľkostiach, no nie všetky sú rovnaké. V tomto článku sa dozviete 9 hlavných vecí, ktoré je potrebné zvážiť pri kúpe vonkajšieho dáždnika, aby ste si mohli byť istí, že si kúpite taký slnečník, ktorý vydrží.

1. Je slnečník vyrobený z kvalitných materiálov?

Strecha dáždnika je jednou z prvých vecí pri porovnávaní rôznych dáždnikov. Ak chcete taký, ktorý vydrží a dokáže si poradiť s vetrom, slnkom a dažďom, odporúčame vám skontrolovať, či má nasledujúce vlastnosti:

100% tkaniva je farbených

To znamená, že každá vrstva látky je zafarbená a strieška si zachová svoju farbu čo dlhšie. Dajte iným spôsobom; „100% tkaniva je farbených“ si viete predstaviť ako cviklu – keď ju prekrojíte na polovicu, farba je po celú dobu rovnaká! Potom, keď príde reč na menej kvalitné látky, predstavte si, že sú ako reďkovka – farbivo preniká len do povrchových vrstiev.

Materiály vysokej kvality

Vonkajšie prístrešky slnečníkov znesú nápor slnka, dažďa, vetra a nečistôt. Ak narazíte na slnečník s prístreškom „námornej kvality“, môžete si byť istí, že látka odolá rôznym poveternostným podmienkam a je vyrobená tak, aby vydržala!

Má vysoké hodnotenie UPF.

Hodnotenie ultrafialového ochranného faktora udáva, ako dobre materiál blokuje UV žiarenie zo slnka. Čím vyššie hodnotenie, tým menej UV žiareniu budete vystavení. V EU sa považuje UPF 30 za „dobrý“ a UPF 35, 50, 50+ za „vynikajúci“. 

Ak chcete dáždnik s vysokým hodnotením UPF, pozrite sa na rad dáždnikov Premium od renomovanje značky Platinum Living, ktoré majú všetky hodnotenia UPF 50+ a UPF 35+.

2. Má záhradný slnečník správnu veľkosť pre váš priestor?

Je takmer isté, že vonkajší priestor, ktorý chcete zatieniť, sa líši od toho, čo majú vaši susedia, priatelia a rodina. Predtým, ako si naplánujete kúpu slnečníka, pretože sa vám páči, ako vyzerá na inom mieste, uistite sa, že má slnečník správnu veľkosť pre váš konkrétny priestor.

Prečo je veľkosť dôležitá? Výber slnečníka, ktorý má správnu veľkosť pre váš vonkajší priestor, znamená, že budete mať vždy to správne množstvo tieňa. Posledná vec, ktorú chcete, je dáždnik, ktorý vrhá príliš málo alebo príliš veľa tieňa.

Niektoré značky na trhu, ako napríklad Platinum, ponúkajú rad rôznych veľkostí striech. Baldachýny v našej ponuke sa pohybujú od 2 m štvorcových až po komerčnú veľkosť dáždnikov, ktoré dokážu vrhať tieň so šírkou 2,5 m a dĺžkou 4 m. Ak potrebujete viac tieňa, máme pre vás dostupné Pergoly.

Tip pre profesionálov: Pred návštevou predajcu vykonajte niekoľko meraní požadovanej oblasti kde by mal tieň dopadať alebo majte na pamäti tieto podrobnosti, ak nakupujete dáždniky online.

3. Dá sa slnečník ľahko otvárať a zatvárať?

Slnečník, ktorý si vyžaduje len málo úsilia, určite zvýši využitie, ktoré získate z slnečníka! Existuje veľa možností otvárania vrátane kľuky, kladiek a systémov prídržných čapov. Niektoré značky dáždnikov majú dokonca svoje vlastné patentované vzory, ktoré posúvajú jednoduchosť používania na vyššiu úroveň. Tieto funkcie spolupracujú, aby vám umožnili zdvihnúť, otvoriť alebo zatvoriť dáždniky už za pár sekúnd – bez veľkého úsilia.

4. Má slnečník sklopnú striešku?

Strecha slnečníka, ktorý sa dá ľahko otáčať a nakláňať (na našom eshope označenie T2), znamená, že môžete relaxovať pod krytom dlhšie, pretože viete, že slnečník sa dokáže prispôsobiť pohybu slnka. Táto funkcia, ktorú nájdete na niektorých vonkajších tieniacich dáždnikoch, je obzvlášť užitočná, ak plánujete tráviť pod slnečníkom dlhší čas. 

5. Má slnečník prenosnú základňu?

Dá sa slnečník premiestňovať? Ak máte viacero oblastí, ktoré chcete zatieniť v rôznom čase alebo pri rôznych príležitostiach, potom slnečník, ktorý dokáže meniť miesta, má veľký zmysel. Podstavce slnečníkov na kolieskach sú skvelým nápadom na rovné plochy, pretože ich môžete jednoducho previezť z miesta na miesto.

6. Je stožiar slnečníka vyrobený z eloxovaného hliníka?

Niektoré kovové stožiare dáždnikov sú chránené práškovou vrstvou na oceli, zatiaľ čo iné sú vyrobené z eloxovaného hliníka. Eloxovaný hliník je vynikajúcou voľbou. prečo? Nastriekaný práškový náter na kov sa môže časom odštiepiť, čím sa odkryje kov pod ním a bude náchylný na hrdzu a koróziu. Zatiaľ čo eloxovaný povlak je absorbovaný do hliníka, čo znamená, že sa neodlupuje a aj keď sa poškriabe, hliník nehrdzavie. Všetky slnečníky značky platinum majú hliníkové konštrukcie.

7. Má slnečník dobrú záruku?

Záruky často odrážajú kvalitu použitých materiálov. Zjednodušene povedané, pokiaľ ide o látky a rámy – čím dlhšia záruka, tým pevnejší a odolnejší materiál a štruktúra pravdepodobne budú. Napríklad dáždniky Platinum™ dostupné cez bamboo.sk majú na všetky látky záruku 2 roky. Ich rámové záruky sa tiež pohybujú od 2 rokov. Tieto záruky sú dobrým ukazovateľom toho, že modely sú vyrobené z kvalitných materiálov a značka má dôveru vo svoje produkty.

8. Je dáždnik trvácny a odolný voči poveternostným vplyvom?

Mnoho vonkajších dáždnikov vyzerá skvele, keď si ich prvýkrát prinesiete domov, potom po niekoľkých letách vyblednú a zhrdzavejú. Ak chcete, aby váš dáždnik vyzeral rok čo rok skvele, potom budete chcieť hľadať taký, ktorý je odolný voči hrdzi, vetru a dažďu.

Tu sú tri hlavné vlastnosti kvalitného dáždnika odolného voči poveternostným vplyvom:

Stožiar a rám z eloxovaného hliníka. Striekaný náter na kov sa môže časom odštiepiť, ale eloxovaný náter preniká do kovu, čím zabraňuje hrdzaveniu a korózii.

Komponenty z nehrdzavejúcej ocele. Ak chcete dáždnik, ktorý odolá silnejším poveternostným podmienkam, potom hľadajte diely z nehrdzavejúcej ocele 316 odolnej voči korózii.

Tkanina strechy čo najvyššej kvality. Dáždnikové strechy, ktoré spĺňajú tento štandard, sú navrhnuté tak, aby vydržali rovnaké podmienky, aké by ste dostali na mori. Preto sú tieto striešky navrhnuté tak, aby držali svoju farbu, odolávali dažďu, vetru a poskytovali vysokú UV ochranu.

9. Má dáždnik príslušenstvo alebo extra funkcie?

Mnoho vonkajších dáždnikov má ďalšie funkcie, vďaka ktorým je ich používanie potešením. Nezabudnite sa opýtať, či je príslušenstvo zahrnuté v cene vášho dáždnika alebo či značka ponúka tieto doplnky samostatne.

Na čo treba myslieť:

  • Aké príslušenstvo je k dispozícii?
  • Ako udržím svoj dáždnik v bezpečí pri silnom vetre?
  • Dodáva sa s krytom, prípadne dá sa dokúpiť?
  • Môžem pridať svetlá, aby som ho mohol používať v noci?

Tu je niekoľko bežných doplnkov, na ktoré by ste si mohli dávať pozor:

  • Kryt na dáždnik
  • LED svetlá na striešku dáždnika
  • Prenosná základňa slnečníka
  • Držiaky na stenu
  • Prispôsobená strieška a farebné možnosti

 

V súhrne

Dúfajme, že po prečítaní tohto článku budete lepšie rozumieť tomu, čím sa kvalitný dáždnik odlišuje od ostatných – takže môžete nakupovať s dôverou! Pamätajte si, že slnečník so silnými komponentmi; ktorý je odolný voči poveternostným vplyvom a hrdzi; a má ďalšie funkcie, ako je LED osvetlenie alebo prenosná základňa; nielen vydrží, ale bude aj radosť ho používať. Najdôležitejšie je, že to bude, dúfajme, znamenať, že ho budete používať viac, aby ste mohli svoj vonkajší priestor využívať dlhšie, pričom zostanete chránení pred ostrými UV lúčmi. Stručne povedané, pri nákupe kvalitného vonkajšieho dáždnika si položte týchto 5 kľúčových otázok:

 

  1. Je strieška dáždnika vyrobená z kvalitných materiálov a udrží si svoju farbu?
  2. Je toto ten správny slnečník pre môj priestor? Zamyslite sa nad veľkosťou, umiestnením (je chránený alebo vystavený) a poveternostnými podmienkami.
  3. Má dáždnik dobrú záruku na látku a rám?
  4. Je dáždnik vyrobený z kvalitných materiálov, vďaka čomu je odolný voči korózii, vetru a dažďu?
  5. Má dáždnik nejaké praktické, žiaduce doplnky (napríklad LED svetlá a kryt dáždnika) alebo sú za príplatok?

 

Napísala pre vás Zuzana

 

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia