Kategórie
 
 
 
 
 

Hliníková pergola s otočnými lamelami

Chceli by ste si užiť kvalitnejší život v exteréri a predĺžiť teplú jeseň? Chcete, aby vaša záhrada bola rozšírením vášho domova s dodatočným priestorom pre voľný čas a socializáciu? Nie ste sami. V poslednom čase sa veľa ľudí rozhodlo zmenšiť veľkosť svojho trávnika, aby vytvorili priestor pre ďalšie záhradné prvky, ako sú pergoly!

Predstavte si, že je chladný jesenný večer. Listy na stromoch sa menia na kaleidoskop farieb, vzduch je svieži a vy sedíte vonku, zahalení v teple mäkkej deky, s horúcim šálkom obľúbeného nápoja v ruke. Vôkol vás je pokojná atmosféra a vy sa cítite úplne spojení s prírodou. Toto všetko sa deje vo vašej vlastnej záhrade, v pohodlí pod pergolou, ktorá predlžuje teplé dni a umožňuje vám vychutnať si vonkajší život aj keď sa počasie začne ochladzovať.

Ako môže pergola prospieť mne a mojej záhrade?

Bioklimatická pergola je viac než len estetický doplnok vašej záhrady; je to kúzelný portál do sveta vonkajšieho pohodlia a relaxácie. Keď si predstavíme pergolu, možno si vybavíme obraz robustnej drevenej konštrukcie s prepletenými popínavými rastlinami, ktoré vytvárajú prirodzený tieň a súkromie. Ale pergola môže byť oveľa viac. Je to miesto, kde môžete stráviť nekonečné hodiny čítaním, relaxovaním, socializovaním s priateľmi alebo dokonca pracovaním na čerstvom vzduchu, všetko v pohodlí vašej vlastnej záhrady.

Pergoly sú navrhnuté tak, aby sa stali rozšírením vášho domova, poskytujúc ďalší priestor, ktorý je takmer ako ďalšia miestnosť, ale s jedinečnou výhodou byť uprostred prírody. Predstavte si, že máte vonkajšiu jedáleň pre rodinné večere pod hviezdami alebo útulný kútik pre romantické večery. Môžete dokonca pridať vonkajšie ohnisko alebo vyhrievané lampy, aby ste si udržali teplo a pohodlie, keď teploty začnú klesať.

Výber materiálov a dizajnu pergoly môže odrážať váš osobný štýl a dokonale dopĺňať architektúru vášho domu. Či už preferujete tradičné drevo, ktoré postupom času získa patinu a charakter, alebo moderné materiály, ako je hliník alebo vinil, ktoré sú odolné a vyžadujú minimum údržby, možnosti sú nekonečné.

Ale pergola nie je len o estetike; je to aj o vytváraní funkčného priestoru. S osadením posuvných sklenených panelov alebo vodotesných pláten môžete vytvoriť miesto, ktoré je chránené pred dažďom a umožňuje vám vychutnávať si vonkajší priestor bez ohľadu na počasie. Pridajte niekoľko pohodlných sedačiek, stôl, možno dokonca vonkajšiu kuchyňu, a máte dokonalé miesto pre zábavu a pohostinnosť.

A čo je najdôležitejšie, pergola poskytuje priestor, kde môžete utiecť od každodenného stresu. V dnešnej uponáhľanej dobe, kde každý moment nášho života je plný povinností a záväzkov, je pergola tichým útočiskom, kde môžeme spomaliť, dýchať hlboko a znovu sa spojiť so sebou a s prírodou.

Zamyslite sa nad kúzelným pocitom, ktorý by ste mali, keby vaša záhrada bola vybavená elegantnou a zároveň ochrannou pergolou. Táto architektonická vychytávka nie je len obyčajnou strechou, ale skutočným útočiskom, kde sa môžete skryť pred nepredvídateľnými výkyvmi počasia. Predstavte si, že sa už nemusíte stresovať pohľadom na tmavé dažďové oblaky, ktoré sa blížia, alebo hľadať únik pred popoludňajším slnkom, ktoré nemilosrdne žiari nad vašou hlavou. Pergoly sú skutočne fantastickým spôsobom, ako pridať prístrešie na sedenie na terase alebo poskytnúť ochranu pri vonkajších aktivitách, ako sú vírivky. Tieto štruktúry prichádzajú v rôznych podobách – môžu byť samostatne stojace, alebo ak preferujete spojenie s vaším domovom, môžu byť pripevnené priamo k jeho stene.

Naše pergoly sú mimoriadne prispôsobivé a ich dizajn je možné dokonale zladiť s vašimi potrebami, ale aj s meniacim sa počasím. Predstavte si, že si užívate kľudné slnečné ráno, pričom slnečné lúče príjemne hrejú vášu tvár. V tomto momente možno oceníte možnosť otvoriť žalúzie vašej pergoly a nechať teplé lúče osvetliť a zohriať vaše raňajkové posedenie. Ale ako je to často v letných mesiacoch, poobede sa obloha môže zatiahnuť a z jasného neba sa môže zrodiť búrka. Vďaka pergole však nemusíte spěchat dovnútra – stačí zatvoriť žalúzie, ktoré sa môžu ovládať kľukou alebo tlačidlom v závislosti od typu pergoly, a môžete pokračovať v relaxácii alebo obede na čerstvom vzduchu, bez obáv z dažďa.

Táto štýlová a funkčná konštrukcia je bezpochyby dokonalým doplnkom pre každú záhradu. Ponúka nielen útočisko pred slnkom, ale aj únik pred nečakaným dažďom. Nezabúdajte, že každá pergola je vybavená vynikajúcim drenážnym systémom, ktorý zabraňuje hromadeniu vody na streche a chráni vás pred nepríjemným premočením. Pre tých, ktorí hľadajú súkromie pri relaxácii vo vírivke, niektoré modely pergol ponúkajú možnosť pridania zásten, ktoré chránia pred zvedavými pohľadmi, zatiaľ čo vy môžete naďalej obdivovať okolie. Okrem toho, tieto zásteny poskytujú ďalší tieň, čo je v horúcich letných dňoch neoceniteľné.

Jednou z výhod pergol je, že ich výstavba nevyžaduje stavebné povolenie, čo ich robí skvelou alternatívou k tradičným domácim rozšíreniam, ak hľadáte viac priestoru pre spoločenské udalosti. Navyše, pergoly slúžia ako ideálne plátno pre vašu kreativitu. Môžete ich ozdobiť vodeodolnými LED svetlami, zavesiť na ne farebné látky alebo umelé rastliny, čím im dodáte osobitý charakter a štýl.

Na čo si dať pozor pri kúpe pergoly?

Pri kúpe pergoly je však dôležité venovať pozornosť niekoľkým kľúčovým aspektom. Začnite tým, že sa uistíte, že zem, na ktorej bude pergola stáť, je dokonale rovná. Nerovnosti môžu ovplyvniť nielen drenáž, ale aj celkový vzhľad konštrukcie. Materiál, z ktorého je pergola vyrobená, tiež hrá dôležitú rolu. Ak preferujete nízku údržbu, hliníkové pergoly sú ideálnou voľbou. Naopak, ak sa rozhodnete pre drevenú pergolu, nezabudnite na pravidelnú údržbu, ako je morenie, tmelenie a maľovanie, aby ste zachovali jej krásu a životnosť.

Je dôležité pripomenúť, že pergoly môžu byť pomerne veľké a ich montáž nie je prácou pre jednu osobu. Odporúčame spoluprácu dvoch až troch osôb pre efektívnu a bezpečnú montáž. Celý proces môže trvať približne dve hodiny, ale nebojte sa, súčasťou balenia sú aj jednoduché pokyny. Ak si nie ste istí svojimi schopnosťami, vždy máte možnosť využiť našu montážnu službu, ktorá je dostupná v závislosti od miesta.

Vytvorte si teda vlastný únikový bod, kde môžete predĺžiť teplé jesenné večery a vychutnať si kvalitnejší život v exteriéri. Pergola je viac než len konštrukcia; je to investícia do vášho blaha a životného štýlu, ktorá prináša neoceniteľné výhody a radosť z každého momentu, ktorý v nej strávite.

Ak vás tento blog inšpiroval a cítite, že pergola by bola dokonalým doplnkom vášho vonkajšieho priestoru, neváhajte a navštívte jeden z našich showroomov. Náš priateľský a informovaný tím je pripravený ukázať vám našu širokú škálu pergol a pomôcť vám pochopiť, ako fungujú a aké sú možnosti. Príďte si prezrieť ich nádherné dizajny osobne a objavte, ako by sa mohli stať súčasťou vášho záhradného raja. Nakoniec, nezabudnite, že môžete nájsť inšpiráciu na pergolu aj na našich sociálnych sieťach. Naše stránky na Instagram a Facebook sú plné kreatívnych nápadov našich zákazníkov a spolupracovníkov, ktorí si svoje pergoly prispôsobili na mieru a dodali im osobitý šarm. Sledujte nás, nechajte sa inšpirovať a objavte, ako môže pergola oživiť aj váš vonkajší priestor.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia