Kategórie
 
 
 
 
 

Moderné nápady na dizajn záhrady pre rok 2023

Bude rok 2023 rokom, kedy sa pustíte do zlepšovania svojej záhrady? Aj keď máme tendenciu sústrediť sa na renováciu interiérov našich domovov, stráviť nejaký čas tým, čo je vonku, sa môže rýchlo vyplatiť. Dokonca aj malé doplnky môžu mať veľký vplyv na váš pôžitok z vášho priestoru. A čo viac, vylepšenia záhrady môžu pridať vážnu hodnotu. Výskumy ukazujú, že dobre prezentovaná a zariadená záhrada môže zvýšiť predajné ceny domov až o 20 %. Naplánujte si svoje vylepšenia už teraz a budete pripravení čo najlepšie využiť teplejšie počasie hneď, ako príde.

VEĽKOSŤ NIE JE VŠETKO

Myslíte si, že vaša záhrada je príliš malá na zmysluplnú zmenu? Aj keď je pravda, že priestor v mestských domoch môže byť tesný, aj ten najmenší záhradný priestor sa dá premeniť na oázu so šikovným dizajnom.

KDE ZAČAŤ

Starostlivé plánovanie je kľúčom k vytvoreniu krásnej záhrady, najmä ak je priestor obmedzený.

„Rozhodnite sa o hlavnej úlohe priestoru,“ hovorí oceňovaný záhradný dizajnér. „Je dôležité zaviazať sa na jedno využitie vo vašej záhrade, ak je malá; výber toho, na čo by ste chceli, aby sa záhrada primárne používala (napríklad jedálenský kút, terasa na nápoje alebo len priestor na pestovanie rastlín), znamená, že sa v nej nebudete cítiť príliš rušne a stiesnene.“

Aj keď len vy sa môžete rozhodnúť, na čo sa zamerať, existuje niekoľko prístupov, ktoré odporúčame.

AL FRESCO STRAVOVANIE

Trend stolovania vonku nevykazuje žiadne známky spomalenia. Či už ide o jednoduché grilovanie na kvalitnom grile alebo elegantnú večeru pod hviezdami, stále viac z nás sa rozhoduje premeniť naše záhrady na vonkajšie jedálne.

Jednou z najlepších častí tohto trendu je jeho škálovateľnosť. Ak máte to šťastie, že vlastníte veľkú záhradu, môžete ísť do mesta s ohniskom, pekným jedálenským stolom a žalúziovou pergolou, ktorá poskytuje útočisko počas chladnejších nocí alebo večer pod hviezdami, keď je teplo.

Skromná terasa? Transformujte atmosféru osvetlením; zaveste nad seba trblietajúce sa festónové svetlá a posypte zem lampášmi, aby ste svojej záhrade prepožičali magickú, slávnostnú atmosféru.

SPÄŤ DO PRÍRODY

Naše záhrady sú miestami na relaxáciu a odpočinok ďaleko od pracovného tlaku a rýchleho tempa každodenného života. Naplniť vašu záhradu rastlinami a inou zeleňou priláka vtáky a motýle a poskytne vám miesto, kde sa môžete utiahnuť od stresu mestského života.

Skvelý spôsob, ako vytvoriť ilúziu väčšieho a hojnejšieho priestoru, je zamyslieť sa nad vrstvením a miešaním farebnej škály. Vysoké rastliny, ako sú palmy a monstera, poskytujú pozadie zelene (a môžu skrývať tehlové múry a ploty), zatiaľ čo menšie kríky prepožičiavajú detaily a dodávajú záhrade na zaujímavosti.

Pridanie jazierka alebo iného vodného prvku je ďalším skvelým spôsobom, ako vytvoriť pokojný priestor.

Inštaláciou malej pergoly v blízkosti vznikne priestor pre lavičku, sedačku alebo ležadlo, kde môžete vypnúť a vychutnať si zvuky prírody. Naše pergoly sú už od 3 600 € a sú k dispozícii s finančnými možnosťami, čo z nich robí cenovo dostupný spôsob vytvorenia väčšieho obytného priestoru bez potreby stavať. Vďaka ich nestálosti si ich môžete vziať so sebou aj v prípade, že sa neskôr sťahujete domov.

DOMÁCE KÚPELE

Počas karantény sa vírivky stali nevyhnutným doplnkom záhrady, pretože sme mali dostatok času a ešte viac sme potrebovali relaxovať. Zdá sa, že móda premeny našich záhrad na mini kúpele bude pokračovať aj v roku 2023.

Dokonca aj malá záhrada má potenciál stať sa miestom na rozmaznávanie s niekoľkými šikovnými doplnkami. Naše pergoly sú ideálnym prostredím pre domáce kúpele, pretože sa dajú prispôsobiť takmer každému priestoru. Vyberte si model s žalúziami vyššie a môžete relaxovať v teplých vodách pod hviezdami alebo aj keď prší.

Ak máte miestnosť, zvážte vytvorenie priľahlej oddychovej zóny, aby ste sa potom schladili. Náš rad vonkajších kobercov vyrobených z recyklovaných materiálov je skvelým spôsobom, ako ohraničiť rôzne oblasti, ako aj prepožičať vášmu priestoru relaxačný a luxusný pocit. Pridajte pár lehátok, štýlovú tašku a niekoľko super mäkkých vankúšov pre priestor, v ktorom vy a vaši priatelia budete radi tráviť čas.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia