Kategórie
 
 
 
 
 

Najlepší terasový nábytok - ako ho nakupovať

Pri zariaďovaní vašej terasy, dvora alebo verandy môže kvalitný záhradný nábytok úplne premeniť spôsob, akým tieto priestory využívate, a premieňa ich na príjemné oázy, ktorých čaro si môžete užívať počas celého roka alebo len v určitých sezónach.

Na bamboo.sk sa zameriavame na ponuku širokého spektra záhradného nábytku, aby sme uspokojili potreby každého zákazníka. Naša ponuka zahŕňa všetko od celoročne použiteľných záhradných jedálenských stolov, cez moderné jedálenské súpravy kombinujúce drevo a kov, až po klasické súpravy, elegantné vonkajšie pohovky, štýlové záhradné lehátka a luxusné teakové pohovky.

Okrem toho poskytujeme aj rady, na čo by ste mali myslieť pri výbere vonkajšieho nábytku. A i keď sa možno naše tipy nebudú úplne zhodovať s vašim osobným štýlom alebo v prípade, že konkrétny kus nábytku nebude momentálne dostupný, naším cieľom je vám pomôcť nájsť ideálne riešenie pre vaše vonkajšie priestory.

Keď sa blíži sezóna zábavy v prírode, zvážte, či svoj priestor osviežite. Či už máte malú terasu alebo celú záhradnú kuchyňu vhodnú na veľké večere, odborníci na vonkajšie bývanie navrhujú, aby ste mali na mysli tieto trendy bývania vonku.

Luxusné doplnky a vylepšenia sú na vzostupe a dizajnéri a majitelia domov pristupujú k vonkajším priestorom s rovnakou starostlivosťou ako k interiérovému dizajnu. „Vidím veľký posun smerom k skutočnému vloženiu rovnakej starostlivosti a úsilia do dizajnu vonkajších obytných priestorov ako vnútorných. Vytvorenie vonkajšieho priestoru, ktorý pôsobí súdržne, krásne a pohodlne, je Oveľa viac než len postaviť si na terasu pekné stoličky.

V dôsledku toho sa zvyšujú aj očakávania, ktoré máme v súvislosti s vonkajším nábytkom. Dizajnovo zmýšľajúci zákazníci oceňujú krásne, nadčasové a funkčné kúsky, ktoré okrem prvkov obstoja aj v skúške času. Je tu túžba nielen po skvelom dizajne, ale aj po výbere, kvalite a odolnosti.

Týchto šesť trendov siaha od jednoduchého výberu štýlu a praktických rád pri nakupovaní až po významné architektonické prvky určené na zvýšenie dizajnu, kvality a luxusu vašich vonkajších obytných priestorov.

1. Vysokokvalitné kúsky

Význam prírody a času stráveného vonku sa v posledných rokoch skutočne dostal do popredia, rovnako ako dôležitosť investovania do nadčasových, kvalitných kúskov pred jednorázovými trendami. Dizajnéri a majitelia domov, ktorí hľadajú exteriérový nábytok, môžu očakávať, že sa budú tešiť v nasledujúcich rokoch, narastajúcej estetickej úrovni, ako aj na úrovni pohodlia a radosti z nábytku.

Podobne ako trávenie času a peňazí hľadaním správnej pohovky alebo jedálenského stola pre váš domov, veľa z tohto trendu je o tom, že si urobíte prieskum a pochopíte, čo tvorí kvalitný kus vonkajšieho nábytku, od ktorého môžete očakávať, že vydrží. Hľadajte materiály, ako je teakové drevo, práškovo lakovaný hliník, betón a prémiové prútie a ratan, a pri nákupe berte do úvahy aj klimatické podmienky vo vašej oblasti. Udržateľnosť je ďalším významným faktorom v dizajnový priemysel, ktorý ovplyvňuje to, ako nakupujeme a vyberáme nábytok.

2. Funkcie inteligentného domu pre terasy a záhrady

Keďže vonkajšie priestory sa integrujú do úvah o životnom prostredí celého domu, osvetlenie a funkcie inteligentného domu sú trendy pre vonkajšie priestory. Tieto prvky vizuálne prepájajú interiér a exteriér, čím vytvárajú jednotnejší vzhľad, ale zároveň ponúkajú konzistentnú funkčnosť.

Záhradné LED lampy vytvárajú súdržný životný priestor v celom dome tým, že dokážu ovládať zvuk a osvetlenie počas dňa až do noci. Vaše outdoorové aktivity nie sú striktne obmedzené dennou dobou alebo napríklad prístupom k televízoru – ak je vonku káblové pripojenie pre funkcie inteligentnej domácnosti, máte väčšiu flexibilitu v tom, kedy a ako priestory využívate. Napríklad pergoly sú čoraz populárnejšie, pretože majitelia domov trávia viac času vo svojich vonkajších priestoroch. Poskytuje tiež zvýšenú bezpečnosť zahrnutím vonkajších kamier, snímačov pohybu a inteligentných zámkov.

3. Kontinuita v dizajnových prvkoch, zvnútra aj zvonku

Či už ide o malú terasu alebo rozsiahlu vonkajšiu zábavnú oblasť, dôsledné používanie farieb, vzorov a materiálov vizuálne spojí interiérový a exteriérový dizajn vášho domova. Kontinuita materiálu spája interiér s exteriérom, tento rok očakávame, že táto kontinuita bude ešte silnejšia.

Túto kontinuitu však nevidíme iba prostredníctvom jednoduchých výberov dekorácií. Videli sme rastúci počet majiteľov domov, ktorí hľadajú povrchy, ktoré odolajú vonkajším prvkom a zároveň poskytujú zvýšený, súdržný vzhľad ich výberu interiérového dizajnu. Spekaný kameň, podobne ako je produkt Dekton, alebo Neolith sa už používa na obklady povrchov vo vnútri domu a teraz sa používa na vonkajšie dlažby, fasády, terasy a dokonca aj ohniská.

4. Luxusné vylepšenia

V roku 2024 myslíme na luxusné vylepšenia. Tieto produkty nielen zvyšujú komfort a využiteľnosť vonkajších priestorov, ale zvyšujú aj hodnotu nehnuteľnosti. Medzi najlepšie identifikované vylepšenia patria požiarne prvky, ako aj bary a pergoly. Vonkajšie kuchyne sú ďalším veľkým projektom, ktorý sa v našich podmienkach rozširuje. Ak hľadáte luxusnú inšpiráciu, zaznamenali sme nárast dizajnových prvkov inšpirovaných pohostinstvom, najmä terasy a vnútorné a vonkajšie krby.

5. Skladacie steny pre skutočne prepojené priestory

Na základe architektonického dizajnu v oblastiach s dobrým počasím po celý rok, že skladacie steny sú funkciou modernizácie domova, ktorá dnes vyniká pre bývanie vonku. Vytvorte plynulý prechod medzi vnútorným a vonkajším bývaním prostredníctvom posuvných stien vo vašich pergolách. Keď sú tieto sklápacie panely zatvorené, stále ponúkajú vizuálne spojenie s exteriérom, ale keď sa otvoria, vnútorný obytný priestor – ako je kuchyňa, jedáleň alebo obývačka – sa vizuálne a fyzicky rozšíri o vonkajší prvok. To umožňuje, aby interiér aj exteriér slúžil ako multifunkčný priestor na stolovanie, leňošenie a zábavu.

Správny výber nábytku môže posunúť tieto vnútorné a vonkajšie priestory na ďalšiu úroveň. Odporúčame vybrať si všestranné kusy nábytku, ako sú sekcionálne pohovky s modulárnymi komponentmi, ktoré možno ľahko usporiadať tak, aby vyhovovali rôznym aktivitám.

6. Pridaná zeleň pre živú energiu

Nejde len o to, aby sa vaše vonkajšie obytné priestory stali rozšírením interiéru, ale aj o to, aby ste prijali prírodu, ktorá sa nachádza za stenami vášho domova. Myslite na svieže a vrstvené rastliny, živé záhradné priestory a zelené a prírodné akcenty.

Zatiaľ čo biofilné trendy sú v interiérovom dizajne v posledných rokoch veľké, je dobré, aby sme to aplikovali aj na bývanie vonku – nestačí byť len vonku. Je to nažive? Ak potrebujete do svojho priestoru vdýchnuť život, skúste pridať viac živých rastlín v rôznych výškach a veľkostiach a rôznych odtieňoch zelenej. Bude to okamžite spôsob, ako osviežiť priestor a byť v trende.

Obývacia stena môže byť zvnútra alebo zvonku to pravé na pridanie súkromia a dávky zelene – a je to ďalší príklad trendov v exteriéri inšpirovaných hotelmi.

 

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia