Kategórie
 
 
 
 
 

Neolith vs Dekton – Čo potrebujete vedieť

Kompaktné pracovné plochy predávané pod značkami Neolith a Dekton sa často predávajú ako prakticky nerozbitné. Vďaka svojej vynikajúcej odolnosti voči teplu, poškriabaniu a škvrnám sú teraz používané na záhradné stoly s tou najrobustnejšou a dlhotrvajúcou dostupnou možnosťou.

V dôsledku toho môžete rozliať červené víno a položiť panvicu priamo na prácu bez obáv, že sa poškriabe, časom zmení farbu alebo dokonca rozbije dosku. Záhradné stoly vyrobené z kremeňa a žuly môžu za nevhodných okolností prasknúť. Pri náhlom položení extrémne horúceho predmetu na studený záhradný stôl v chladnom prostredí môže náhly teplotný rozdiel vyvolať šok, ktorý by mohol dosku stola zlomiť.

Štrukturálna stabilita kamennej dosky bude ohrozená trhlinou, ktorá nemusí byť viditeľná na hlavnom povrchu, pretože sa často vyskytuje v materiáli. Jedného dňa sa prasklina môže náhle presunúť na hlavný povrch a rozdeliť pracovnú dosku na polovicu.

Keďže požiadavky a túžby ľudí po odolných záhradných stoloch neustále rastú, práve takéto odolné vlastnosti sú hlavnou vlastnosťou predaja stolov s doskou Dekton a Neolith.

Vonkajší priestor otvára myseľ a srdce. Ponúka množstvo príležitostí na oddych, spoločenský život alebo prácu. A niekedy si jednoducho potrebujete vydýchnuť. Zelený roh, do ktorého môžete uniknúť a odpojiť sa. Prípadne sa môžete poobzerať okolo seba, zmeniť uhol pohľadu a nájsť nové riešenia. Urobte si pohodlie. Naše výrobky sa nelíšia pre interiér a exteriér: sú pohodlné, krásne a odolné, v miestnosti alebo vonku. Môže to byť pohovka pri bazéne, oddychová zóna a dokonca aj kancelária.

Výhody materiálu Neolith pre záhradné stoly

Zvážte, aké dôležité je mať vo svojom záhradnom prostredí kvalitný a esteticky príťažlivý stôl. Nie je to len miesto pre spoločné rodinné obedy či večerné posedenia s priateľmi, ale aj kľúčový prvok, ktorý dotvára celkový vzhľad a atmosféru vášho vonkajšieho priestoru. V tomto kontexte sa materiál Neolith® javí ako ideálna voľba pre stolové dosky záhradných stolov, vďaka svojim jedinečným vlastnostiam a výhodám.

Na prvý pohľad je zrejmé, že Neolith® je výnimočný materiál, ktorý sa vyrába z 100% prírodných surovín. Tento fakt nielenže zvyšuje jeho ekologickú stopu, ale zároveň zaručuje, že sa do vašej záhrady dostane kúsok pravej prírody. Ako sa teda tento materiál stáva tak obľúbeným v súčasnom dizajne a architektúre? Odpoveď leží v unikátnom procese výroby.

Stolové dosky pre záhradné stoly vyrobené z Neolithu® sú formované inovatívnym procesom spekania, ktorý spočíva v vysokoteplotnom spracovaní materiálu, vďaka ktorému získava svoje výnimočné vlastnosti. Výsledkom tohto procesu je extrémne tvrdý materiál, ktorý sa vyznačuje vysokou mierou nepriepustnosti a je výnimočne odolný voči škrabancom a oderu. Takáto odolnosť je pre záhradný stôl neoceniteľná, nakoľko je neustále vystavený vonkajším vplyvom.

Neolith® stolové dosky sú pripravené čeliť akýmkoľvek poveternostným podmienkam. Či už ide o extrémne letné horúčavy, zimné mrazy, vlhké podmienky alebo sucho. Jej odolnosť voči UV žiareniu znamená, že ani dlhodobé pôsobenie slnečného svetla neovplyvní jej farbu a vzhľad. Táto kombinácia vlastností znamená, že majitelia stolov s Neolith® doskami môžu očakávať dlhú životnosť svojho nábytku bez nutnosti častého obnovovania alebo výmeny.
Ďalším nezanedbateľným benefitom materiálu Neolith® je jeho vynikajúca odolnosť voči tekutinám, vďaka ktorej má nízku absorpciu. Táto vlastnosť znamená, že každý vylitý nápoj alebo nechcený záter sa dá z povrchu ľahko odstrániť bez toho, aby zanechal stopy alebo poškodenie. Čistenie je teda veľmi jednoduché a nevyžaduje žiadne špeciálne čistiace prostriedky, čo značne zjednodušuje udržiavanie.

Napokon, je dôležité zdôrazniť, že Neolith® je oproti iným materiálom, ako je napríklad kremeň, úplne prírodný a neobsahuje živice. To znamená, že je nielen šetrný k životnému prostrediu vďaka svojej recyklovateľnosti a čiastočnému využitiu recyklovaných surovín pri výrobe, ale tiež je bezpečnejší pre kontakt s jedlom, čo je v prípade záhradného stolu veľmi praktická vlastnosť.

Vzhľadom na všetky tieto vlastnosti je zrejmé, že výhody materiálu Neolith® pre záhradné stoly predstavujú kombináciu dlhovekosti, krásy, praktickosti a ekologickej udržateľnosti. Tento materiál tak predstavuje ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé, esteticky príťažlivé a ekologicky zodpovedné riešenie pre svoj vonkajší priestor.

Aké sú vlastnosti neolitu?

  • Odolný voči chemickým čistiacim prostriedkom
  • Odolný proti poškriabaniu a ľahko sa čistí
  • Reaguje na UV žiarenie
  • Úroveň absorpcie blízka nule
  • Schopný odolávať vysokým teplotám

Výhody materiálu Dekton pre záhradné stoly

Na výrobu Dektonu vyvinul španielsky výrobca Cosentino svoj vlastný proces: technológiu spekania častíc. V podstate to veľmi zrýchleným spôsobom napodobňuje to, čo sa deje pri tvorbe prírodného kameňa počas mnohých tisícročí: Suroviny sa stláčajú pod veľmi vysokým tlakom a pri veľmi vysokej teplote.

Ako si to má človek predstaviť? Suroviny Dekton sklo, keramika a kremeň sú stlačené približne 25 000 tonami tlaku a potom tavené pri 1 200 °C do formy – pracovnej dosky napríklad pre kuchyne pod holým nebom. Extrémny proces kompresie je zodpovedný za mnohé vynikajúce vlastnosti Dektonu: výsledkom je ultrakompaktný sklokeramický kompozit, ktorý nie je ovplyvnený teplom ani chladom, kvapalinami, baktériami alebo inými nečistotami. Odolné panely Dekton zaujmú aj extrémnou odolnosťou proti poškriabaniu, nárazu a oderu.

Stolové dosky sú vyrobené z patentovaného materiálu Dekton a sú umiestnené za širokým vyvýšeným lemom. DektonÆ je jedinečný materiál, ktorý vyzerá a pôsobí ako prírodný kameň, no má množstvo ďalších a priekopníckych vlastností. Materiál je úplne oteruvzdorný, stálofarebný, odolný voči extrémnemu teplu a odolný voči teplu. Okrem toho je Dekton® neporézny, takže neabsorbuje žiadne tekutiny, vďaka čomu sa nábytok ľahko čistí a udržiava. Užite si túto sezónu pobyt vonku s jedinečným nábytkom Borek!

V oblasti materiálov na dosku sa Dekton, spekaný kameň, označuje aj ako „ultrakompaktný povrch“. Rovnaké základné materiály, ktoré sa používajú na vytváranie kremenných, sklenených a porcelánových povrchov, sú kombinované na vytvorenie Dektonu. Ale líši sa od ostatných troch.

Ide o nový povrch stola vyrobený pomocou špičkovej výrobnej techniky známej ako technológia sintrovaných častíc. Pod intenzívnym teplom a tlakom sa suroviny v procese miešajú.

Dekton je ideálny pre záhradné stoly, pretože je vysoko odolný voči ultrafialovému žiareniu a časom nevybledne. Jeho povrch je úplne odolný voči škvrnám a neuveriteľne odolný voči poškriabaniu. Dokonca aj účinnejšie veci, ako je farba a bežné domáce čistiace prostriedky, ako je bielidlo, povrch nepoškodia.

Jeho schopnosť tolerovať extrémne vysoké teploty s nulovými popáleninami, prasklinami alebo prihorením je pravdepodobne jeho najžiadanejšou kvalitou. Bez obáv z poškodenia je možné panvice okamžite postaviť na hlavnú plochu.

Aké sú hlavné vlastnosti Dektonu?

  • Vysoko odolný voči UV žiareniu
  • Odolnosť proti rozmrazovaniu a mrazu
  • Dobrá schopnosť absorpcie vody
  • Stabilita dosiek je zaručená
  • Odolný voči oderu
  • Trvanlivosť

Dekton pracuje s najtvrdšími prírodnými kameňmi a jeho pracovné dosky sú prirodzene identické. Hoci je Neolit neuveriteľne odolný, Dekton je odolnejší voči vysokému tlaku. Ak im náhodou niečo spadne, obaja by to mali zvládnuť. Obe značky sú však dosť odolné a poskytujú najlepší používateľský zážitok.

 

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia