Kategórie
 
 
 
 
 

Paraván je praktický pomocník

Japonský paraván HS 340V mnohých typoch prevádzok sa stretáme s potrebou oddeliť jednotlivé pracoviská. Každý chce mať predsa pri masáži svoj pokoj. Sú ale aj ďalšie pracoviská, kde nám nadmerný záujem okolia nemusí vyhovovať. Ako príklad uvedieme kadernícke salóny, pedikúry ale aj rôzne typy zdravotníckych ambulancií. V kaviarňach alebo reštauráciách je nevyhnutné  zabezpečiť dostatok súkromia pre rodinné alebo firemné posedenie bez zvedavých pohľadov ostatných zákazníkov zariadenia.

V dnešnom uponáhľanom svete často hľadáme riešenia, ktoré sú nielen efektívne, ale tiež esteticky príjemné a finančne nenáročné. Napríklad, predstavte si situáciu, keď potrebujete rýchlo vytvoriť diskrétny priestor v miestnosti, či už pre nečakanú návštevu alebo jednoducho preto, že chcete oddeliť pracovný kút od zvyšku obývačky. V takýchto prípadoch sa ponúka jedno výnimočné riešenie, ktoré je známe pre svoju multifunkčnosť a praktickosť – paraván.

Paraván, ktorý je možno viac známy pod poetickým názvom "španielska stena", bol obľúbený už v dávnych časoch. Tento skladací panel poskytuje možnosť rýchlo a efektívne premeniť akýkoľvek priestor. Či už ide o vytvorenie súkromia, zóny pre relax alebo len o estetický doplnok, španielska stena dokáže poslúžiť na mnoho spôsobov. Jej história siaha až do starovekého Čína, kde bola nielen praktická, ale aj ukážka umenia a majstrovstva.

Jednou z najväčších predností paravánu je jeho flexibilita. Na rozdiel od stavebných úprav, ktoré sú často drahé a nezvratné, paraván ponúka jednoduché a elegantné riešenie. Kedykoľvek ho môžete rozložiť a vytvoriť tak v miestnosti úplne nový element. A keď po ňom nie je potreba, jednoducho ho zložíte a uložíte. Môže stáť diskrétne za skriňou, pod posteľou alebo v kúte - vždy po ruke, keď ho zase budete potrebovať.

Na trhu dnes nájdete paravány v rôznych štýloch, farbách a materiáloch. Môžete si vybrať z bohato zdobených modelov, ktoré pripomínajú doby minulé, alebo z jednoduchých a moderných dizajnov, ktoré doplnia súčasný interiér. Sú tu paravány z dreva, kovu, tkaniny alebo dokonca papiera, každý s vlastným čarom a funkciou. Niektoré modely sú vybavené policami, kde si môžete odložiť knihy alebo dekorácie, iné majú vložené zrkadlá či transparentné prvky, ktoré do priestoru vpustia svetlo.

Takže, ak stojíte pred výzvou, ako rozdeliť miestnosť bez veľkých stavebných úprav, alebo jednoducho chcete pridať do vášho domova kúsok osobnosti a štýlu, paraván je ideálna voľba. Prezrite si ponuku na trhu a nájdite ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a vkusu. A nezabudnite, že kreativita a praktickosť môžu ísť ruka v ruke, a to vďaka tak jednoduchému a geniálnemu vynálezu, ako je španielska stena. Stačí si len vybrať a vaša miestnosť získa úplne nový rozmer.

Paravány sa líšia svojimi rozmermi

Bambusový paraván HS 089

Keď sa rozhodujeme pre nový interiérový prvok, akým je skladacia deliaca stena, musíme postupovať s maximálnou premyslenosťou a dôrazom na detaily. Predovšetkým je potrebné venovať značnú pozornosť rozmere, ktorý by mal byť adekvátny k našim potrebám. Predstavme si situáciu, keď stojíme v obchode plnom rôznych možností a našou úlohou je vybrať ideálny paraván. Na začiatok by sme mali zvážiť, aká šírka skladacej deliacej steny je pre nás tá pravá.

Bežne sa v domácnostiach objavujú trojkrídlové steny s príjemnou šírkou približne 130 cm, ktoré sú vhodné pre menšie priestory a ponúkajú dostatočnú flexibilitu pre nenápadné oddelenie časti miestnosti. V prípade, že hľadáme niečo o niečo širšie, môžeme svoju pozornosť obrátiť k štvorkrídlovým modelom, ktorých šírka sa pohybuje v rozpätí od 160 až do 200 cm. Tieto poskytujú významnejšie oddelenie a môžu byť ideálne pre väčšie priestory alebo tam, kde potrebujeme vytvoriť viac súkromia.

A pre tých, ktorí majú naozajstnú potrebu maximálneho rozdelenia priestoru, existujú šesťkrídlové paravány so šírkou presahujúcou 250 cm. Tieto monumentálne kúsky sú skutočným vyhlásením o záväzku k súkromiu a estetike.

Dôležité je tiež zohľadniť, na akú dĺžku potrebujeme priestor oddeliť. Ak sa paraván bude používať okolo lehátka, mali by sme sa zamerať na modely s dĺžkou viac než 200 cm, aby sme zabezpečili dostatočné krytie. Naopak, pri výbere paravánu ku kreslu môžeme byť skromnejší a vybrať si menší rozmer, ktorý bude pôsobiť rovnako funkčne, no nebude tak nápadný.

Musíme si však byť vedomí, že paraván bude stáť stabilne len v prípade, ak budú jednotlivé krídla efektne poprekladané ako harmonika, čo v konečnom dôsledku mierne skráti celkovú dĺžku steny. Preto by sme mali vždy počítať s tým, že reálna dĺžka paravánu v rozloženom stave bude o niečo menšia, než udávaná maximálna dĺžka.

Ďalším faktorom, ktorý by sme nemali prehliadnuť, je, či potrebujeme paraván jednostranný alebo obojstranný. Pri jednostrannom type je estetický vzhľad zabezpečený len z jednej strany, zatiaľ čo opačná strana často odhaľuje konštrukciu paravánu, či už drevenú alebo kovovú. Ak však máme v pláne paraván umiestniť do priestoru, kde bude viditeľný z oboch strán, obojstranný model s rovnakým vzorom, motívom alebo farbou na obidvoch stranách bude určite tou správnou voľbou.

A nakoniec, ak vás štandardná výška paravánov, ktorá sa pohybuje okolo 170 až 175 cm, neuspokojuje, nezabudnite, že na trhu sú k dispozícii aj modely, ktoré dosahujú výšku až 200 cm. Tieto poskytujú ešte väčšie pokrytie a sú ideálne pre vytvorenie pocitu plnohodnotnej steny alebo tam, kde potrebujeme vyššiu úroveň súkromia.

Všetky tieto aspekty by mali byť dôkladne zvážené pred konečným rozhodnutím, aby sme si boli istí, že sme vybrali najvhodnejší paraván, ktorý bude slúžiť nielen ako praktický, ale aj ako esteticky príjemný doplnok nášho domova.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia