Kategórie
 
 
 
 
 

Paravány s dobrou cenou

Naše krásne paravány predstavujú rýchle, praktické a zároveň dizajnové riešenie v týchto a  iných krízových situáciách. Títo skvelí pomocníci dokonale zakryjú všetky nedostatky, ktoré nemusia byť na prvý pohľad vidieť. Návšteva už klope na dvere, no vy ste pri každodennom zhone nestihli všetko zrovna ideálne upratať ? 

Naše krásne paravány predstavujú rýchle, praktické a zároveň dizajnové riešenie v týchto a  iných krízových situáciách. Títo skvelí pomocníci dokonale zakryjú všetky nedostatky, ktoré nemusia byť na prvý pohľad vidieť. 

To však nie je ani zďaleka všetko, čo tieto multifunkčné dizajnové produkty vo Vašej domácnosti dokážu. Skvele taktiež poslúžia ako „náhradná“ rozdeľovacia stena, v prípade, že si prajete ukradnúť pre seba kúsok súkromia vo väčšom priestore. Naše paravány vyzerajú všade jednoducho skvele. Paravány sú stabilné, no v prípade potreby ich môžete jednoducho zložiť a uskladniť, poprípade oprieť o stenu a vyčarovať tak krásnu dekoráciu miestnosti. Naša široká ponuka rôznych materiálov, veľkostí a farieb paravánov Vám umožní vybrať si ten pravý presne podľa Vášho gusta.

Delič miestnosti je rýchla, lacná, dekoratívna a nepriepustná stena pre váš domov, ktorá zvyčajne poskytuje vizuálne tienenie medzi miestnosťami alebo rozdeľuje veľkú miestnosť na menšie oblasti. Rozdeľovače vám môžu pomôcť vyťažiť z vášho priestoru maximum: Môžu vám poskytnúť súkromie tam, kde ho potrebujete, ale tam, kde nechcete stavať stenu. Môžu tiež jasne oddeliť priestory a pridať funkčnosť do vášho domova bez potreby konštrukcie stien. Paravány sú najlacnejším spôsobom, ako rozdeliť miestnosť, ale môžu sa použiť aj na dekoratívne účely alebo ako spôsob, ktorý vám pomôže rozdeliť otvorený priestor pre lepšie použiteľné usporiadanie.

Rozdeľovače miestností alebo paravány sa dodávajú vo všetkých prevedeniach, veľkostiach, materiáloch a výškach. Niektorí idú od podlahy až po strop, zatiaľ čo iní sa môžu dostať až po temeno vašej hlavy. Medzi základné typy deliacich stien patria skladacie a voľne stojace prevedenia, závesné verzie z rôznych materiálov a štýly knižníc.

Nižšie uvádzame päť základných typov rozdeľovačov miestností a to, čo by ste mali zvážiť pri výbere toho, ktorý je najlepší pre vaše potreby a priestor.

Skladací paraván

Najlepšie pre: Väčšie priestory, rýchle nastavenie a mobilitu

Skladacie paravány sú vyrobené z viacerých vysokých panelov vyrobených z látky alebo iných materiálov spojených pántami, ktoré umožňujú ich skladanie v rôznej miere. Nevyžadujú žiadnu inštaláciu; rozložte ich a ste pripravení ísť. Pri sťahovaní domov je to také jednoduché, ako zložiť delič a vložiť ho do sťahovacieho voidla. Tento typ voľne stojacich paravánov, ktoré sa tiež nazývajú harmonikové paravány, sa nijako nepripevňujú k vášmu príbytku, ale sedia priamo na vašej podlahe.

Skladací paraván môže mať dlhú a širokú stopu. Zvyčajne sú hrubé, niekedy okolo 3-6 cm, keď sú rozložené, pretože potrebujú stabilný rám, aby stáli. Ak máte obmedzený priestor, môže sa stať, že skladací paraván tam nezmestíte. Navyše, najmenší poryv vetra alebo náraz môže ho môže prevrátiť. Narovnanie panelov znížením akordeónového efektu môže pomôcť rozšíriť stopu súkromia vo väčšom priestore. Pre stabilitu vám odpoúčame pripevniť na paraván nožičky.

Tieto typy rozdeľovačov sú skvelé aj ako projekty pre domácich majstrov, ale ak si ich radšej kúpite, sú to zvyčajne lacné rozdeľovače miestností v závislosti od dĺžky a materiálu, ktorý si vyberiete. Sú tiež lacnejšie, pretože na ich umiestnenie nepotrebujete žiadne inštalačné vybavenie.

Závesný pevný rozdeľovač

Najlepšie na: Dekoratívne použitie

Závesné prepážky sú panely vyrobené z akrylu, živice, svetlého dreva alebo iných pevných materiálov, ktoré visia zo stropu a môžu sa otvárať alebo zatvárať, aby vám poskytli rôzne stupne súkromia a svetla. Závesné priečky miestnosti zo stropu budú vyžadovať určitý typ stropného hardvéru. Niektoré závesné systémy môžu v mnohých prípadoch potrebovať iba dve skrutky pripevnené k stropu.

V spodnej časti panelov sa môžu prepážky pripevniť k podlahe, aby zabránili alebo minimalizovali pohyb panelov. Vážené panely sa môžu stále do určitej miery kývať a predmety, ako sú stropné ventilátory, môžu zvýrazniť pohyb. Tento typ rozdeľovača miestností môže stáť viac ako voľne stojace podlahové paravány, pretože vyžadujú nielen stropný hardvér, ale panely môžu byť ťažšie alebo väčšie, v závislosti od dizajnu.

Rozdeľovač v podobe knižnice

Výhoda: Rýchla a pevná konštrukcia, ktorá slúži aj ako úložný priestor

Priehradka do knižnice je vysoko funkčná náhrada, ktorá je v podstate kusom nábytku. Možno už máte vysokú policu, ktorú môžete presunúť na miesto, aby slúžila ako priečka miestnosti. Tento typ riešenia ochrany svojho priestoru je dokonalým deliacim a úložným dielom, ktorý pojme knihy, sochy, obrázky, umelecké diela, keramiku a ďalšie. Delič môže tiež ponúknuť určité schopnosti blokovať zvuk, ak ho pevne naplníte knihami.

Len málo prepážok v štýle knižnice sa rozprestiera blízko stropu, čo môže v hornej časti zanechať veľkú medzeru, pokiaľ ju nevyplníte predmetmi, ako sú rastliny. Vysoké, úzke knižnice môžu byť náchylné na pád a je potrebné ich stabilizovať a pripevniť k susednej stene pomocou kotiev alebo konzol, ak je to možné, aby sa eliminovali akékoľvek problémy. Ak sa rozhodnete kúpiť oddeľovač v štýle knižnice, hľadajte možnosti z druhej ruky alebo očakávajte vyššie cenovky u predajcu.

Voľne stojaci rovný paraván 

Vhodný pre: Útulné priestory, ktoré potrebujú súkromie

Voľne stojace rovné panelové deliace priečky sú ako skladacie priečky, ale majú zarámované panely z látky alebo iných materiálov. Rámy zvyčajne sedia na nohách, ktoré stabilizujú kus. Tieto typy deliacich systémov môžu byť veľmi tenké a ľahko sa zmestia medzi dva predmety alebo do malých priestorov, pretože zaberajú menej miesta ako voľne stojace deliace priečky v štýle harmoniky.

Niektoré modely deliacich panelov umožňujú v prípade potreby pridať panely pre väčšie priestory alebo dodatočné steny na ochranu súkromia. Typicky sú tieto panely rámy z plastu, PVC alebo kovu, ktoré majú do rámu vloženú tkaninu alebo iný typ tuhšieho materiálu, aby poskytovali súkromie. Priame panelové rozdeľovače miestností môžu byť cenovo dostupné ako tie v štýle akordeónu, pretože nepotrebujú žiadne inštalačné vybavenie.

Výhody: 

  • Relatívne lacné
  • Dobré pre malé priestory
  • Ľahko sa presúva

Zápory: 

  • Žiadna skutočná zvuková bariéra
  • V priestore môže vyzerať neprírodzene

Výber paravánu

Najdôležitejšou časťou pri výbere rozdeľovača miestnosti je uistiť sa, že sa zmestí. Zmerajte si, akú dĺžku a výšku budete potrebovať. Okrem toho si zmerajte výšku stropu, aby ste neskončili s príliš vysokou alebo príliš krátkou prepážkou. Pri zvažovaní, kam umiestniť rozdeľovač, zvážte stabilitu dielu. Možno budete chcieť investovať do kotiev, stojanov na rozdeľovanie miestností alebo popruhov na nábytok proti prevráteniu, aby ste zaistili bezpečnosť svojej rodiny.

Ale ako pri každom kuse nábytku, pred kúpou musíte zvážiť niekoľko ďalších vecí. Pri výbere rozdeľovača závesnej miestnosti pamätajte na zložitosť inštalačného hardvéru. Rozhodnite sa, či chcete, aby obrazovka rozptyľovala svetlo, alebo či uprednostňujete nepriehľadný oddeľovač. Nakoniec sa zamyslite nad tým, či chcete delič, ktorý sa dá ľahko otvárať a zatvárať, alebo či dávate prednosť tomu, aby zostal statický a upevnený na svojom mieste.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia