Kategórie
 
 
 
 
 

Podstavec na slnečník – Sprievodca výberom podstavca pre slnečník

Výber správnej podstavy pre slnečník môže byť náročnejší, než sa na prvý pohľad zdá. Táto otázka sa často objavuje v kontexte diskusií o slnečníkoch, a to z dobrého dôvodu. Pred rozhodnutím, ktorá podstava je pre váš slnečník najvhodnejšia, je dôležité zvážiť viaceré aspekty, ktoré môžu ovplyvniť jeho funkčnosť a dlhodobú udržateľnosť.

Jedným z prvých a zároveň najdôležitejších faktorov, ktoré treba zohľadniť, je váha podstavy. Častokrát sa môže zdať, že výber ťažšej podstavy je zbytočný a nepraktický, avšak opak je pravdou. Ťažká podstava slnečníka zabezpečuje, že váš slnečník zostane pevne na mieste aj v prípade silnejšieho vetra. Nikdy nie je príliš skoro myslieť na bezpečnosť a stabilitu, pretože nikto nechce zažiť situáciu, keď jeho slnečník poletí po záhrade pri prvom silnejšom náraze vetra.

Z tohto dôvodu je dôležité pripomenúť, že investícia do kvalitnej a dostatočne ťažkej podstavy nie je niečo, čo by malo byť bráne na ľahkú váhu. Často sa stretávame s názorom, že ak je záhradný slnečník stále vzpriamený a v dobrom funkčnom stave, znamená to, že podstava plní svoju funkciu ako má. A práve preto je výber správnej podstavy kľúčovým faktorom, ktorý by mal byť vždy dôkladne zvážený. V konečnom dôsledku, pri výbere podstavy slnečníka, by sme mali vždy usilovať o rovnováhu medzi praktickosťou a estetickou stránkou.

Podstava pre slnečník by mala byť nielen funkčná, ale aj vizuálne príťažlivá, aby ladila s celkovým dizajnom a štýlom vašej záhrady či terasy. Týmto spôsobom nie lenže zabezpečíte, že váš slnečník bude pevne stáť na svojom mieste, ale zároveň pridáte k celkovému vzhľadu vašej vonkajšej obývacej plochy. Výber správnej podstavy slnečníka je teda otázkou, ktorá si vyžaduje zváženie viacerých faktorov. Od váhy podstavy, cez bezpečnosť a stabilitu, až po estetickú stránku. Všetky tieto aspekty by mali byť premyslené, aby ste si mohli užívať nielen funkčnosť, ale aj krásu vášho slnečníka po dlhé roky.

Akú podstavu na slnečník potrebujem?

Pre slnečníky s priemerom 3 m a menej odporúčame minimálnu hmotnosť základne 90 kg, ak je slnečník voľne stojaci a nie cez stôl. Napriek tomu, že prejdete cez pevný stôl, budete stále potrebovať základňu, ktorá zabezpečí stabilitu a udržujte polohu tyče. Pri plánovaní nákupu základne slnečníka zvážte, ako sa bude váš slnečník používať. Ak váš záhradný slnečník prechádza stredom pevného stola, môžete si dovoliť ísť ľahší na základňu dáždnika. Stôl bude pôsobiť ako záťaž a zároveň poskytne stabilitu.

Ak ste našli ideálne miesto pre svoj slnečník a rozhodli ste sa, že ho nechcete premiestňovať, potom odporúčame zvoliť ťažšiu váhu alebo základňu do zeme. Ak ho plánujete premiestniť so slnkom alebo bližšie k bazénu, môžete zvážiť možnosť s výsuvnou rukoväťou a kolieskami.
Ak si vyberáte slnečník a základňu slnečníka do vlastnej záhrady, do reštaurácie, kaviarne, hotela alebo krčmy, môžeme vám ponúknuť správnu základňu. Typ použitého povrchu, veľkosť požadovanej striešky (ďalšie podrobnosti nájdete v našom sprievodcovi veľkosťou slnečníka) a to, či by ste chceli dáždnik presunúť alebo nie, to všetko ovplyvňuje, ktorú možnosť základne dáždnika by ste mali zvážiť.

Aká ťažká by mala byť základňa slnečníka?

Odolné základné závažia s hmotnosťou od 90 kg do 150 kg sú ideálne na to, aby váš dáždnik alebo konzolový slnečník boli uzemnené. Skvelé pre komerčné použitie alebo väčšie slnečníky s vysokým vystavením vetru, ktoré znižuje riziko poškodenia dáždnika a zabezpečuje, že ho neodfúkne. Majte na pamäti, že konzolový štýl slnečníka vyžaduje ťažšiu základňu na vyváženie baldachýnu, keď je otvorený. Menšie slnečníky (2-3 m) je možné bezpečne držať s 40-90 kg základňou, pri väčších veľkostiach odporúčame porozprávať sa s našim poradcom pre tieňovanie. Ak bude váš záhradný dáždnik voľne stojaci, je nevyhnutné, aby mal primeranú hmotnosť. Zistíte tiež, že väčšie podstavce slnečníkov sú nielen ťažšie, ale majú aj väčšiu pôdorysnú plochu, čo znižuje pravdepodobnosť prevrhnutia záhradného slnečníka.

Môžete dať základňu slnečníka do zeme?

Áno, máme pripravenú základňu ktorá je určená do zeme. Pre maximálnu bezpečnosť môžete nainštalovať základňu na zemný slnečník. Pozemný základ si vyžaduje vykopanie diery s objemom približne 80 cm3, ktorá by sa vyplnila betónom a oceľová rúra by sa zapustila do úrovne zeme. Ide o najlacnejší spôsob, pokiaľ ide o diely, ale nákladnejší z hľadiska práce.

Inštalácia zemnej základne a pokyny:

1. Pri umiestňovaní pozemnej základne, ak máte slnečníky idúce vedľa seba, nechajte aspoň 20 cm medzi prístreškami, keď sú otvorené.
2. Na betón použite 4 diely pieskového balastu na 1 diel cementu.
3. Nechajte hornú štvorcovú kovovú platňu zemnej základne v rovine s betónovou základňou. Pokiaľ nemáte a zimná platňa s hrúbkou 10 mm s tým musíte počítať a základnú kovovú platňu mať brúsenú 10 mm nižšie ako úroveň betónu.
4. Pred upevnením slnečníka nechajte betón aspoň 7 dní, v závislosti od toho klímy, aby sa zabezpečilo, že betón pred inštaláciou slnečníka stuhne.

Betónová základňa je populárna metóda pre konzoly alebo veľké komerčné dáždniky, typ, ktorý sa najčastejšie vyskytuje v podnikoch, reštauráciách, hoteloch a komerčných objektoch kvôli zvýšenej bezpečnosti, ktorú ponúkajú. Sekundárnou výhodou pozemnej základne je menšia stopa, ktorá tiež odstraňuje nebezpečenstvo zakopnutia, čo z nej robí mimoriadne obľúbenú možnosť v zariadeniach na jedenie a pitie. Vo veternom počasí musíte venovať zvýšenú pozornosť. Neodporúčame ani nezaručujeme používanie ich slnečníkov pri vetre s rýchlosťou presahujúcou 40 km/h. Slnečníky musia byť tiež zložené, keď ich ponechajú bez dozoru.

Materiály a farby pre konzoly a slnečníky:

Pri rozhodovaní o kúpe základne pre dáždnik je dôležité myslieť na materiály a farby. Ponúkame 2 druhy materiálov: žula a betón. Hoci s lešteným, odolným a veľmi elegantne vyzerajúcim čiernym žulovým podstavcom slnečníka nikdy nič nepokazíte, pre niektoré záhrady alebo terasy môže byť verzia so sivým žulovým slnečníkom vhodnejšia. Nadstavby na slnečník sú vyrobené s hliníka ktorý vám zaručí že nebude korodovať. 

Čím mám naplniť základňu slnečníka?

Ak je váš slnečník dodávaný s prázdnou plastovou základňou, môže byť naplnený vodou alebo pieskom, v závislosti od toho, aký ťažký ho chcete mať. Ak plánujete premiestniť jeho polohu, odporúča sa voda. V opačnom prípade by mal byť pre lepšiu stabilitu naplnený pieskom, pretože piesok je ťažší ako voda. Plastové podstavce slnečníkov majú výhodu rôznych hmotnostných možností podľa toho, čím ho naplníte, lepšiu pohyblivosť a jednoduchšie skladovanie. Ich nevýhodou je, že sa dajú ľahšie poškodiť a majú kratšiu životnosť ako pevné.

Ako zastavím otáčanie slnečníka na terase?

Aby ste zabránili otáčaniu slnečníka, musíte čo najviac zmenšiť voľný priestor medzi tyčou slnečníka a základnou rúrou. Vo všeobecnosti by základná trubica mala byť o niečo väčšia ako priemer tyče, ale môžete ju naplniť malými gumenými alebo drevenými kúskami (napríklad paličkou na nanuky). Druhým krokom je utiahnuť skrutku rúrky na maximum a zaistiť ju na mieste.

Krásny dáždnik dokáže okamžite zmeniť akúkoľvek vonkajšiu plochu. Čím ďalej tým viac ľudí túži po outdoorovom životnom štýle, slnečníky sa stávajú nevyhnutným doplnkom pre každého, kto si chce predĺžiť svoj outdoorový životný štýl. Štýlový a praktický slnečník vylepší každý vonkajší priestor a vytvorí relaxačnú a pohodlnú atmosféru na stolovanie pod holým nebom alebo pokojné prostredie pri leňošení pri bazéne.

Ak ste sa ešte nerozhodli, aký slnečník by ste si mali kúpiť, pozrite si našu príručku pre kupujúcich slnečníkov, kde nájdete odpovede, ktoré by vám mohli pomôcť. Naša misia v bamboo.sk je jednoduchá. Dodávajte silné odolné a dobre navrhnuté slnečníky s robustnými a odolnými základňami slnečníkov, ktoré vydržia mnoho rokov! Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa podstavcov na slnečníky, potrebujete pomoc alebo potrebujete ďalšie informácie o podstavcoch slnečníkov, kontaktujte nás.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia