Kategórie
 
 
 
 
 

Prečo bioklimatická pergola

Pergoly sú ideálne na to, aby poskytli tieň vo vašom vonkajšom priestore a dodali vašej záhrade nádych štýlu. Môžu byť dokonca použité ako priestor pre párty a vonkajšie akcie. V tomto článku vám prezradíme 10 dôvodov, prečo by ste si mali do záhrady nainštalovať bioklimatickú pergolu.

Čo je to pergola?

Pergola je typ konštrukcie, ktorá sa zvyčajne používa na zabezpečenie tieňa a ochrany pred slnkom. Zvyčajne sa vyrába z dreva alebo hliníka a často sa používa ako typ vonkajšej miestnosti.

Je to skvelé riešenie pre terasy a záhrady. Ak si chcete svoju záhradu užívať po celý rok, vaša pergola vám poskytne možnosti, ako sa chrániť pred intenzívnym letným slnkom, ako aj úkryt pred dažďom.

Pergolu možno použiť aj na dekoráciu vašej záhrady a dodať vášmu vonkajšiemu priestoru nádych inej triedy. Najmä s radom prispôsobiteľných pergol spoločnosti SUNS, ktoré môžu zahŕňať zaťahovacie rolety.

Možno sa pýtate: „Prečo si inštalovať pergolu?“ Ak áno, pozrieme sa na 10 dôvodov, prečo pergola zlepší vašu záhradu a zmení váš vonkajší priestor.

10 dôvodov, prečo by ste si mali nainštalovať pergolu vo svojej záhrade, aby ste čo najlepšie využili svoj vonkajší priestor

1. Pergola poskytuje tieň pre váš vonkajší priestor.

S blížiacou sa sezónou grilovania možno začínate plánovať stretnutia na záhrade. Keď plánujete letnú párty pod holým nebom, je dôležité, aby ste mali pre svojich hostí dostatok tieňa.

S pergolou sa už nemusíte báť, že by sa ľuďom cez deň príliš zahrialo. Pergola môže poskytnúť ochranu pred slnkom a poskytnúť im miesto na úkryt pred najintenzívnejšími obdobiami slnečného svitu okolo obeda a skorého popoludnia.

Hostia, ktorí sú obzvlášť citliví na nebezpečenstvo zo slnka, ako sú svetlovlasí alebo malé deti, môžu byť veľmi vďační za trochu tieňa, pričom si budú môcť užiť párty. Veď kto sa chce schovať v kuchyni, kým si ostatní užívajú pekné počasie?

2. Pergola pomáha chrániť váš vonkajší priestor pred poveternostnými vplyvmi.

Väčšina pergol slúži ako tieň, ale vedeli ste, že môžu poskytnúť aj ochranu pred nepriaznivým počasím?

Tradičná pergola je postavená z drevených stĺpikov a strešných latiek, ktoré pomáhajú poskytovať tieň pred slnkom. Ale ako si viete predstaviť, v daždi nie sú veľmi príjemné! Tu si hliníkové pergoly prídu na svoje.

Pridaním jedinečných funkcií, ako je napríklad sťahovacia strecha, si môžete vybrať, akú ochranu budete mať pred prírodnými živlami. Môžete nechať strechu úplne otvorenú, aby ste získali pekné slnečné miesto na sedenie, čiastočne ju zavrieť, aby ste vytvorili zatienenú zónu, alebo ju dokonca úplne zavrieť, ak začne pršať.

Navyše, hliníkové pergoly môžu obsahovať aj ďalšie funkcie, ktoré vás ešte viac ochránia pred živlami. Dodatočné bočné ohrádky, alebo dokonca sklenené posuvné dvere, dokážu vašu pergolu plne ochrániť pred nepriaznivým počasím. Svoju pergolu môžete premeniť na vonkajšiu miestnosť, ktorá ponúka okolie vašej záhrady, ale s pohodlím interiéru. Poskytuje vám to najlepšie z oboch svetov!

3. Pergola poskytuje súkromie.

Keďže približne 83 % ľudí na Slovensku žije v mestských oblastiach, je veľmi pravdepodobné, že susedia budú vašu záhradu prehliadať. Alebo možno bývate blízko rušnej cesty či dokonca železničnej trate? Jednoduchým faktom je, že moderný život znamená, že sme takmer vždy blízko niekoho iného.

Pri používaní záhrady sa tak môžete cítiť odhalení. Pergola je skvelý spôsob, ako dodať vášmu vonkajšiemu priestoru nádych súkromia, aby ste si mohli oddýchnuť a byť sami sebou bez toho, aby ste sa museli báť, že sa ukážete ostatným.

Prispôsobiteľné možnosti hliníkovej pergoly vám umožňujú vytvoriť si toľko alebo len málo súkromia, koľko len chcete, vďaka čomu budete mať plnú kontrolu nad vonkajšími priestormi.

4. Pergola môže byť použitá ako ústredný bod pre váš vonkajší priestor.

Ak máte veľkú záhradu, môžete sa ľahko cítiť „stratení“ bez oblasti, v ktorej sa ľudia prirodzene zhromažďujú. Tento problém vám môže vyriešiť pergola.

Vytvára ústredný bod v každej záhrade a je skvelým doplnkom vonkajšieho priestoru. Dá sa pripevniť k vášmu domu, čím sa stane prirodzeným miestom pre hostí, ktorí sa môžu zdržiavať pri pohybe medzi vnútorným a vonkajším priestorom vášho domu.

Väčším záhradám však môže prospieť samostatne stojaca pergola ďalej od domu. Táto štruktúra poskytuje nielen pekný kontrast k prírodným prvkom vo vašej záhrade, ale bude aj ústredným bodom, ktorý priťahuje pozornosť.

Vďaka obrovskej škále prispôsobiteľných možností a možnosti vyzdobiť si ju a zaobchádzať s ňou ako s ďalšou miestnosťou vášho domu, dá pergola vašej záhrade nový život.

5. Pergola môže byť zdobená

Ako sme už spomenuli, hliníkovú pergolu je možné doplniť bočnými panelmi a roletami. Vďaka tomu si ho môžete užívať po celý rok bez ohľadu na počasie. Prináša však aj vzrušujúcu príležitosť vyzdobiť a upraviť vašu pergolu na oveľa vyšší štandard ako tradičná, otvorená konštrukcia.

Schopnosť udržať vašu pergolu odolnú voči poveternostným vplyvom počas celého roka znamená, že sa nemusíte obávať, že niektorý z vašich doplnkov alebo dekorácií bude ovplyvnený nepriaznivým počasím. Takže sa môžete vyblázniť a vyzdobiť si vonkajšiu izbu svojich snov!

Tu je niekoľko najlepších nápadov na zdobenie vašej pergoly:

Kuchynské rozšírenie:

Pridajte pekný stôl a stoličky a pracovnú dosku a môžete si vytvoriť skvelý vonkajší jedálenský kút. Počas leta otvorte strechu a boky svojej pergoly, aby ste čo najlepšie využili stolovanie pod holým nebom. A ak sa objavia mraky, jednoducho ho zatvorte a vychutnajte si jedlo.

Ak naozaj chcete ísť naplno, môžete dokonca pridať priestor na varenie a pripraviť si jedlo vonku.

Niektoré rastliny nemajú rady priame slnečné svetlo, čo môže sťažiť ich pestovanie v letných mesiacoch, najmä v záhradách orientovaných na juh.

Pergola vám ponúka možnosť plne ovládať klímu, vrátane toho, koľko slnečného svetla vpustíte dovnútra. Tak prečo nevyužiť príležitosť pridať do vašej záhrady novú paletu rastlín?

Priestor na spanie a relax:

Máte chuť si zdriemnuť na popoludňajšom slnku? Alebo sa vám možno len nechce po dlhom dni oddychu vo vašej záhrade pohnúť. Či tak alebo onak, pergola vám ponúka perfektný spôsob, ako sa pohodlne usadiť a zachytiť svojich 40 žmurknutí.

Môžete sa schúliť na pohodlnú pohovku, nainštalovať hojdaciu posteľ alebo jednoducho hodiť nejaké prikrývky na zem a táboriť pod hviezdami. Inštalácia pergoly vám ponúka toľko možností, že bez nich by ste sa jednoducho nedostali.

Len sa uistite, že sa vyhnite inštalácii plne vybavenej spálne, pokiaľ nemáte požadované stavebné povolenie.

Bioklimatická pergola Corradi Maestro od REP Services
Táto pergola z našej rady Corradi Maestro obsahuje veľkú pohovku, na ktorej sa budete cítiť pohodlne počas letných večerov.

6. Pergola môže pridať hodnotu vášmu domovu

Nie je žiadnym tajomstvom, že údržba a zveľaďovanie vašej nehnuteľnosti je spôsob, ako zvýšiť jej hodnotu číslo jedna. V skutočnosti sa odhaduje, že zvýšenie príťažlivosti vášho domu zvýši hodnotu vašej nehnuteľnosti až o 10 %. Investícia do novej pergoly sa teda oplatí.

Prvý dojem je dôležitý a úžasne zdobená a udržiavaná pergola určite ohromí divákov vašej nehnuteľnosti. Koniec koncov, kto si nepredstavuje všetky úžasné veci, ktoré bude môcť urobiť, keď si prezerá dom na predaj?

Ak pomôžete svojim divákom vymyslieť ich úžasné záhradné párty, alebo im ukážete ideálne miesto na inštaláciu baru, môže vám to pomôcť zvýšiť požadovanú cenu. A keďže trendy bývania v exteriéri stále narastajú na popularite, pergola určite prinesie niečo iné ako konkurenčné nehnuteľnosti.

Stojí za to mať na pamäti, že ak sa snažíte zo svojej investície vrátiť maximum, výber pergoly, ktorá má dlhú životnosť a je vyrobená z odolných materiálov, vám pomôže udržať hodnotu po dlhšiu dobu.

To je dôvod, prečo bamboo používa hliníkové pergoly, ktoré sú menej náročné na údržbu, sú ľahké a odolné ako tradičné drevené.

7. Pergola ponúka ďalší úložný priestor

Hoci si pergolu so zaťahovacou strechou a bočnými roletami môžete užívať po celý rok, nie je to šálka čaju pre každého. Ak sa rozhodnete ponechať si pergolu len na letné mesiace, môžete ju premeniť na ďalší úložný priestor do menej priaznivého počasia.

S možnosťami, ako sú posuvné dvere, rovnako ako na terase, môže vaša pergola ponúkať bezpečné uloženie záhradných predmetov, hračiek, doplnkového nábytku alebo čohokoľvek iného, čo by ste chceli odložiť. To môže byť skutočný bonus, ak je priestor obmedzený, a dokonca by ste mohli použiť pergolu na vytvorenie niečoho estetickejšieho ako prístrešok.

8. Využite pergolu ako domácu kanceláriu

Mnohí z nás vyskúšali prácu na diaľku počas pandémie Covid-19 v rokoch 2020-22. Pandémia nepochybne zmenila predstavy mnohých ľudí o tom, čo znamená byť pracovníkom. Po tom, čo sme boli nútení osvojiť si vzdialené alebo niekedy hybridné pracovné modely, zdá sa, že počet ľudí pracujúcich z domu zostane vyšší ako pred pandémiou.

Ak patríte k ľuďom, ktorí sa nebudú každý deň vracať na pracovisko, pergola ponúka možnosť vytvoriť si na záhrade úžasnú domácu kanceláriu. Možnosť úplného prispôsobenia vrátane pridania elektrického napájania, osvetlenia a ozvučenia znamená, že si môžete postaviť kanceláriu, ktorá vám bude plne vyhovovať. Už žiadne vysedávanie v upchatých spálňach alebo trápne nastavovanie počítačov pri kuchynskom stole!

A čo viac, byť v záhrade obklopenej prirodzeným svetlom môže byť skvelým spôsobom, ako si zlepšiť náladu.

9. Pergoly sa môžu napojiť na váš domov

Ľahký dizajn pergoly z nej robí perfektný doplnok na pripevnenie na stranu vášho domova. Nespôsobí nadmerné namáhanie ani záťaž na vaše steny alebo strechu. A keďže využíva váš existujúci dom na podporu, môže zaberať menej miesta vo vašej záhrade, pretože vyžaduje iba dva stĺpiky namiesto štyroch.

Pripojením k vášmu domu môžete vytvoriť spojenie medzi vnútornými a vonkajšími priestormi, ktoré je ideálne na užívanie si vonku bez toho, aby ste museli prechádzať cez záhradu, aby ste sa dostali do tieňa.

Táto pripojená pergola z našej rady Rota vytvára spojenie medzi domom a záhradou, ideálne na užívanie si vonkajšieho priestoru bez toho, aby ste museli ísť príliš ďaleko od vnútorného pohodlia!

10. Pergola vyzerá úchvatne

Okrem všetkých praktických dôvodov, prečo vlastniť pergolu, niekedy chcete, aby vaša záhrada vyzerala fantasticky. Pergola určite môže dodať vašej záhrade estetickú hodnotu. Čistú krásu pergoly vám môžu susedia závidieť.

Ak teda chcete niečo, čo priťahuje pohľady, spolu s celým radom praktických výhod, štýlová nová pergola môže byť práve to, čo hľadáte.

Tento úžasný dizajn pergoly z našej rady SUNS vytvára skutočné vizuálne ohnisko záhrady. Jeho zaťahovacie strešné lamely a odnímateľné bočné panely dodávajú tejto oblasti praktickosť po celý rok, zatiaľ čo jas osvetlenia jej dodáva skutočný nádych otvorenosti a štýlu.

Zhrnutie

Moderná hliníková pergola je zaručený spôsob, ako čo najlepšie využiť vašu záhradu. S prispôsobiteľnými možnosťami, ktoré vám umožnia navrhnúť vonkajší priestor presne pre vás, môžete získať aj ďalšie výhody:

  • môžete využívať svoju záhradu po celý rok
  • poskytujúci tieň počas horúcich mesiacov
  • zvýšenie súkromia vašej záhrady
  • dodáva vášmu domovu príťažlivosť a hodnotu
  • skrášlenie vášho vonkajšieho priestoru
  • zväčšenie úložného priestoru
  • viacúčelovosť: kuchyňa, priestor na spanie, jedálenský kút alebo domáca kancelária sú všetky možnosti
  • ľahké a nenáročné na údržbu, takže vám nezaberú čas, ktorý by ste mohli tráviť oddychom vo vašej záhrade!

V bamboo.sk sme hrdí na to, že sme výhradným predajcom SUNS pre Slovenso. Ocenené bioklimatické pergoly SUNS sú ohromujúce štýlom a praktickosťou a ponúkajú vám šancu skutočne premeniť vašu záhradu.

Ak uvažujete o montáži pergoly, prezrite si našu ponuku hliníkových pergol alebo nás kontaktujte pre bezplatnú konzultáciu, kde vám naši skúsení technici radi pomôžu vytvoriť vašu vysnívanú záhradu.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia