Kategórie
 
 
 
 
 

ŠKANDINÁVSKÁ TERASA: ZÁHRADNÉ TRENDY

Pôsobivá a pohodlná terasa v škandinávskom štýle je priestorom vedúcim k odpočinku a upokojujúcej relaxácii. Modernosť sa mieša s prirodzenosťou a minimalizmus a tlmené farby s nespútanou, živou prírodou... Ako zariadiť útulnú terasu, za ktorú by sa nemusel hanbiť žiadny obyvateľ chladného Severu? Pozrite sa na naše rady!

Terasa v škandinávskom štýle - základné predpoklady


Terasa v škandinávskom štýle zaujme svojou harmóniou, útulným charakterom a prirodzenosťou, ktorá je umiestnená na podstavci v záhrade. V záhrade inzahradny krbšpirovanej Škandináviou dominujú neutrálne, svetlé farby s bielou a šedou v popredí, drevo a ďalšie materiály prehrievajúce kompozíciu, pohodlný nábytok napomáhajúci relaxácii.

Terasa v škandinávskom štýle: kvetináče

Rastliny sú dôležitým prvkom každej terasy. Pre všetkých, ktorí sa nemôžu pochváliť záhradníckym citom, máme skvelú správu: Škandinávskym záhradám dominujú odrody nenáročné na pestovanie, ktoré nevyžadujú zvláštnu starostlivosť. Kompozícii dominujú vždyzelené ihličnany, nízke kríky, machy, okrasné trávy a lišajníky. Skalka pri terase bude krásnou záhradnou dekoráciou. Medzi druhy v záhrade patrí vres, brusnica, drieň aj jazmín. Pamätajte, že preháňanie sa tu neodporúča. Najlepší efekt dosiahnete, keď sa rozhodnete pre viac druhov s jednotnou farbou.
kryty na záhradný nábytok

Premýšľate, ako ochrániť svoj záhradný nábytok na zimu? Technrattanové rámy môžu bezpečne zimovať na terasových doskách, pokrytých vzdušným, ľahkým poťahom (kvalitné poťahy z inovatívneho polyesteru RIP-STOP ponúka holandská značka Aero Cover). Uchovávajte vankúše a sedadlá na suchom mieste.

Vonkajšia jedáleň - zostava ASTI

Záhradný nábytok ASTI je ideálnou ponukou pre ľudí, ktorí radi trávia teplá popoludní so svojimi blízkymi. Umiestnením viacprvkovej zostavy do srdca terasy vytvoríte funkčnú jedáleň, ktorá sa stane obľúbeným miestom stretávania sa členov domácnosti a hostí. Raňajky v prebúdzajúcej sa prírode, party pod holým nebom a nedeľné grilovanie sú malé, ale dôležité pôžitky, ktoré dodávajú letným dňom farbu!

Terasová pergola MARANZA - funkčná terasa v škandinávskom štýle

Terasa v škandinávskom štýle má byť dovedená k dokonalosti po estetickej aj úžitkovej stránke. Domáci priestor bude maximálne funkčný bez ohľadu na počasie, keď ho zastrešíte modernou celoročnou pergolou.
Terasa v škandinávskom štýle: strecha MARANZA

Terasová pergola z radu MARANZA je celá vyrobená z práškovo lakovaného hliníka. Jednoduchú kompozíciu harmonicky doplní minimalistická, biela alebo antracitová konštrukcia. Základom konštrukcie sú pevné profily trvalo pripevnené k zemi, ktoré zostávajú stabilné aj za veľmi veterného počasia. Odolný rám je oporou pre nastaviteľnú lamelovú strechu. Použitý mechanizmus je trochu podobný tomu u žalúzií. Pomocou ručného spoľahlivého systému môžete meniť uhol lamiel, a tak ovládať množstvo slnka dopadajúceho na terasu. Naplocho položené lamely vytvárajú kompaktný a vodotesný povlak. Vďaka MARANZE nebudú vašu relaxáciu na čerstvom vzduchu narušovať tropické horúčavy línúce sa z neba alebo dážď.

Relax v rytme hygge - záhradný krb

Vaša terasa v škandinávskom štýle získa krásnu dekoráciu, pokiaľ ju obohatíte o krb na terasu. Štýlové, drevené alebo kompozitné, surové krby urobia vonkajšiu zónu útulnú a atmosférickú a odpočinok v nej bude mimoriadne upokojujúcim zážitkom. Pece navrhnuté výrobcom Happy Cocooning sú poháňané plynom. Neprodukujú štipľavý dym ani iskry, takže ich použitie (aj na krytých terasách) nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo.
V predaji nájdete nielen záhradné krby rôznych veľkostí a prevedení, ale aj praktické doplnky zvyšujúce možnosti a bezpečnosť používania prístrojov - sklenené kryty na ochranu pred prípadným popálením, odkladacie stolíky na odkladanie valcov a sady bočných políc.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia