Kategórie
 
 
 
 
 

Starostlivosť o ratanový nábytok a jeho údržba

Máte radi exotický nábytok tak ako my? Veríme že áno, pretože prírodný ratanový nábytok sa v tomto období teší stále väčšej obľube.

Na trhu je široká ponuka výrobkov a človek si často nevie vybrať model, ktorý by mu najviac vyhovoval. Nábytok z ratanu si nájde svoje uplatnenie nie len v interiéri ale aj v exteriéri. Čoraz viac ľudí si nábytok z ratanu umiestňuje na vonkajšie terasy alebo balkóny. V našej ponuke sú aj menšie ratanové sety, čo ocenia obyva-telia v rezidenčnej výstavbe s menšími balkónmi. Môžete si kúpiť aj samostatné ratanové kreslo. Populárne sú vysoké ratanové ušiaky, kde si možete aj pohodlne zdriemnuť.                                                                                                                                       

K tomu aby ratanový nábytok slúžil dlhé roky ako nový je potrebné zabezpečiť primeranú starostlivosť. Tak ako bežný nábytok v domácnosti aj ten ratanový je potrené udržiavať obzvlášť vtedy ak ho máme umiestnený v exteriéri, kde je častejšie vystavený negatívnym vplyvom počasia. 

Starostlivosť o prírodný ratanový nábytok

Môže sa zdať, že nábytok z prírodného materiálu je náročný na údržbu. Nie je to ale pravda.  Každý nábytok, to znamená aj ratanový si vyžaduje adekvátnu starostlivosť. Vzhľadom na to, že nábytok obsahuje rôzne záhyby, spoje a výplety, kde sa usadzuje prach, najlepšie je ho povysávať hubicou s jemnejším štetinami, ktoré pomôžu uvoľniť nečistoty aj v menej prístupných miestach. 

Plochy, ktoré sú dlhodobým používaním viacej znečistené môžeme utriet vlhkou handričku namočenou v saponáte. Po umyti nábytok vytrieme do sucha. Nábytok sa trošku premastí a ostane lesklý a zároveň konzervovaný. V prípade ak by ste chceli troška obnoviť povrchovú úpravu, môžete použiť transparentný lak, ktorý mu dodá lesk a udrží ho v kondícií po dlhé roky.

 Z vlastnej skúsenosti vieme že nie je vhodné ponechať ratanový nábytok na teplom a suchom mieste. Nedoporučujeme ho umiestňovať sústavne pri radiátoroch a dalších zdrojoch tepla. Príliš vysušený ratan môže spôsobiť vŕzganie sedacej súpravy. V takom prípade je možné spoje jemne natrieť vazelínou.

Otočnú kovovú konštrukciu na swivele a papasane je vhodné vystriekat silikónovým sprejom. Predídeme tak nepríjemným zvukom při kolísaní.

Ratanový nábytok v exteriéri

Na vonkajšie použitie je vhodnejšie použiť záhradný nábytok vyrobený z umelého ratanu, ktorý je na to určený. Pokiaľ sa však predsa len rozhodnete na kúpu nábytku z prírodného ratanu, mali by ste sa o nábytok častejšie starať a chrániť ho pred poveternostnými vplyvmi. Doporučujeme ho častejšie čistiť mydlovým roztokom aby sa materiál prečistil, prípadne ho natrieť transparentným lakom aby si zachoval svoje vlastnosti a lesk na dlhý čas. 

V zimnom období, v prípade predpovede nepriaznivého počasia alebo počas dovolenky je vhodné použiť obaly na záhradný nábytok. Ochranné kryty sú vzdušné a dostatočne pevné. Na nábytok sa pripevnia sťahovacími šnúrkami. V našej ponuke nájdete ochranné kryty na záhradné sedacie súpravy aj jedálenské sety na terasu a balkón.

 

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia