Kategórie
 
 
 
 
 

Všetko, čo potrebujete vedieť o kúpe pergoly

Současné pergoly - Tradiční designy mají formu základního dřevěného altánu tvořeného horizontálními mřížemi podepřenými na sloupech nebo sloupcích, které fungují jako rám pro popínavé rostliny. Dnešní moderní pergoly se ovšem výrazně zlepšily, a to z hlediska designu i funkčnosti. Nyní jsou k dispozici v hliníkovém provedení odolném vůči povětrnostním vlivům s přidanými funkcemi, jako jsou automatické zatahovací střechy a výsuvné rolety, které přemění váš venkovní prostor na celoročně využitelný obytný prostor k odpočinku, stolování a zábavě. V drstudio.cz jsou naší specialitou prémiové pergoly a vnější sestavy, proto jsme sestavili našeho průvodce, který vám pomůže učinit to nejlepší rozhodnutí o koupi pro váš dům a zahradu.

AKÉ SÚ VÝHODY PERGOLY?

Umiestnenie pergoly vo vašej záhrade spája výhody terasovej markízy s výhodami plnej verandy a poskytuje vám, vašej rodine a priateľom dodatočný priestor na oddych a príjemnú zábavu.

ŠTÝLOVÝ ZÁHRADNÝ PRVOK

Náš sortiment súčasných pergol s hliníkovým rámom má jedinečnú eleganciu s výberom sochárskych a architektonických dizajnov, ktoré môžete použiť na vytvorenie jedinečného vizuálneho záujmu vo vašej záhradnej svätyni.

VYLEPŠENÉ OKOLIE

Pergoly, ktoré sa tradične používajú ako podporný rám pre popínavé rastliny, dodávajú vášmu plánu výsadby výšku a intimitu a priťahujú oko, aby obdivovali váš výber krásnych plamienkov, vistérie, zimolezu, ruží, viniča a ďalších.

CHYTRÉ ZÓNOVANIE PRIESTORU

Definujte časť svojej záhrady na vonkajšie stolovanie alebo leňošenie postavením pergoly a vytvorte dokonalé prepojenie medzi vnútorným a vonkajším bývaním. Dokončite výberom podlahy, vonkajšieho nábytku, doplnkov a finálnych úprav.

DODATOČNÝ TIEŇ

Pergola je dokonalým riešením na vytvorenie dodatočného tieňa a prístrešku vo vašej záhrade. Pergoly SUNS Lifestyle sú dostupné v širokej škále prevedení, vrátane žalúziových pergol, žalúziových a výsuvných pergol s možnosťou doplnenia slnečných clon a bočných panelov podľa želania.

NÁKLADY A EFEKTÍVNE RIEŠENIE

Moderná pergola, ktorá je cenovo dostupná ktorá sa rýchlo postaví, vydrží a ľahko sa udržiava, bude mať veľký vplyv na vašu záhradu z hľadiska funkčnosti aj vizuálnej príťažlivosti a môže dokonca pridať hodnotu vášmu domovu.

KAM UMIESTNITE VAŠU PERGOLU?

Pokiaľ ide o čo najlepšie využitie vašej pergoly, rozmer a umiestnenie sú kľúčovými faktormi.

Ak je vaším hlavným záujmom tieň, vyberte si miesto, ktoré je zamerané na slnko v polovici dňa až neskoré popoludnie, kedy bude tieň najviac žiadaný. Pergolu môžete umiestniť aj ako veternú bariéru. Uistite sa, že žiadny nový prírastok do vašej záhrady neblokuje krásny výhľad. Namiesto toho použite štruktúru na orámovanie výhľadu pre maximálny efekt. Uistite sa, že vaše bočné rolety sú polopriehľadné. Za nevhodného počasia si zas užiteje výhľad z vonkajšej infrasauny. Vďaka nej budete využívať priestor pergoly počas celého roku

Ak plánujete používať pergolu ako predĺžený jedálenský kút, má zmysel umiestniť ju v blízkosti domu blízko kuchyne alebo jedálne pre maximálne pohodlie.

AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ VAŠEJ PERGOLY?

Pri výbere veľkosti vašej pergoly vezmite do úvahy veľkosť a rozmery vášho domova a príslušných stavieb. Malá pergola namontovaná na boku veľkej budovy (alebo naopak) by mohla vyzerať neprimerane.

Uistite sa, že ste si dôkladne zmerali plochu, aby ste si overili, že vám poskytne dostatok priestoru pre vaše potreby, a pri objednávke pergoly zmerajte presné rozmery – dĺžku, šírku, výšku a veľkosť plochy. Mnoho dizajnérov odporúča minimálnu výšku pergoly 230 cm / 7'6 ", aby mala dostatok priestoru nad hlavou.

PRE AKÝ MATERIÁL BY STE SA MALI ROZHODNÚŤ?

Rámy pergol sa dodávajú z rôznych materiálov vrátane tradičného dreva, tepaného železa, plastu, kompozitu a hliníka. Samozrejme, každý materiál má svoje klady a zápory, ako uvádzame nižšie:

Drevo je cenovo výhodný materiál, ktorý sa zvyčajne spája s konvenčnými záhradnými stavbami. Ako prírodný materiál má životnosť približne 15 rokov, ale musí sa pravidelne udržiavať a chrániť pred vlhkosťou a hmyzom.

Kované železo je pevný a nárazuvzdorný materiál s elegantným vzhľadom a typickou životnosťou 15 rokov. Extrémne ťažká konštrukcia je náchylná na hrdzu, ktorá môže podstatne skrátiť jej životnosť, pokiaľ sa ochrana proti hrdzi nevykonáva svedomito.

Plast je cenovo výhodný materiál s moderným vzhľadom a nízkymi nárokmi na údržbu. Bohužiaľ má životnosť iba 5-8 rokov, čo znamená kratšiu návratnosť vašej investície, ako možno plánujete.

Hliník je materiálom voľby pre všetky pergoly SUNS. Hoci počiatočné náklady môžu byť vyššie ako v prípade iných materiálov, návratnosť z hľadiska vzhľadu a výkonu je neprekonateľná. Naše tvrdené hliníkové pergoly sú práškovo lakované v rôznych farbách a sú UV chránené proti vyblednutiu farby. Sú plne odolné voči poveternostným vplyvom, ponúkajú dobrú tepelnú odolnosť, vyžadujú minimálnu údržbu a majú neobmedzenú životnosť. Návratnosť z hľadiska vzhľadu a výkonu je neprekonateľná a poskytuje bezkonkurenčnú kvalitu za primeranú cenu.

AKÉ MOŽNOSTI STRIECH A KRYTÍ SÚ K DISPOZÍCII?

Ponúkame celý rad možností tienenia pergol, ktoré vás ochránia pred živlami.

Naše bioklimatické pergoly majú odvetrávacie strešné rolety s jednoduchým navíjacím mechanizmom na otváranie/zatváranie, ktorý vytvorí priestor plne odolný voči poveternostným vplyvom jednoduchým otočením kľučky. Akákoľvek dažďová voda je bez problémov odvádzaná a odvádzaná do špeciálne navrhnutých kanálov na vnútornej strane nôh.

K dispozícii sú aj voliteľné bočné clony vrátane štandardných slnečných clon a luxusných clon pre tieň a prístrešie. Pre extra odolnosť a vaše maximálne pohodlie používajú všetky naše prémiové pergoly vysoko kvalitné materiály odolné voči poveternostným vplyvom, vrátane strešných a bočných zásten vyrobených z textilu, tkanej polyesterovej nepružnej priadze potiahnutej PVC, ktorá je bezkonkurenčná svojou pevnosťou, spomaľuje horenie a je tepelne utesniteľná. , odolný voči plesniam a teplotne stabilný.

AKÁ NÁROČNÁ JE INŠTALÁCIA PERGOLY?

Zložitosť inštalácie vašej pergoly závisí od dizajnu a použitých materiálov, ako aj od určenej lokality záhrady. Jednoduchý drevený rám by mohol postaviť sebavedomý kutil, záhradník alebo všeobecný staviteľ. Zložitejšie návrhy je lepšie nechať na profesionálov.

V bamboo.sk ponúkame bezplatné celoštátne dodanie a platenú službu našej inštalácie prostredníctvom nášho vyškoleného tímu, ktorá zahŕňa montáž a priskrutkovanie vašej vysokokvalitnej hliníkovej pergoly vrátane akýchkoľvek zásten a žalúziových panelov. Opýtajte sa nás na našu príručku pred inštaláciou pergoly pre mäkké alebo tvrdé povrchy, ktoré musia byť pred inštaláciou primerane pripravené. Všetko, čo potom musíte urobiť, je zabezpečiť, aby bol prístup na stavbu v daný deň voľný a bez prekážok, aby bol k dispozícii niekto, kto pozdraví náš tím, ukáže mu miesto a po dokončení prác sa odhlási.

Dobrou správou je, že drvivá väčšina pergol nebude potrebovať stavebné povolenie, pokiaľ nebývate v pamiatkovej rezervácii alebo ak budova nie je chránená. Ak máte pochybnosti, overte si to na miestnom úrade. Naše modely Rota, Maranza a Alvaro sú klasifikované ako semipermanentné štruktúrované pripevnené k existujúcim povrchom, čo znamená, že nevyžadujú súhlas s plánovaním.

AKO JE TO S DODATOČNÍMI ÚPRAVAMI?

Vaša pergola je jedinečná ako vy. Či už hľadáte vonkajší priestor na stolovanie pod holým nebom, záhradné večierky alebo všeobecné prestoje doma, existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako môžete pergolu doladiť, aby ste doplnili štýl vášho domova a odrážali váš osobný vkus.

Prezrite si náš obrovský výber vonkajšieho nábytku vrátane kolekcií salónikov a pohoviek, kolekcií barov a jedální, lehátok, denných postelí a ďalších, ktoré vám pomôžu vytvoriť dokonalé prostredie na jedenie, spoločenské stretnutia a relax. Nezabudnite pridať farbu a textúru pomocou vankúšov, mäkkého nábytku a vonkajších kobercov a pridať niekoľko štýlových možností osvetlenia, aby ste si mohli užiť dlhé letné večery na pergole, a ohrievač pre chladnejšie dni a noci.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia