Kategórie
 
 
 
 
 

Záhradné trendy pre sezónu 2024

Príchod jari je už v plnom prúde a každý z nás sa teší na slnko a chvíle strávené vonku. Práve teraz je ideálny čas na to, aby sme sa pustili do prieskumu trendov záhradného nábytku pre rok 2024. Zaujíma vás, ktoré farby budú tento rok dominovať? Alebo aký trend v oblasti záhradného nábytku sa rýsuje na obzore? Svetový trend ukazuje, že naša túžba tráviť viac času na čerstvom vzduchu sa neustále zväčšuje. A práve tomuto fenoménu plne rozumieme a snažíme sa ho zahrnúť do našich životov. Znamená to, že záhradný nábytok už nemusí byť s príchodom jesene skrytý, ale môže nám slúžiť aj počas menej tradičných mesiacov. Jednoducho povedané, váš záhradný nábytok sa môže stať vaším celoročným spoločníkom. Pridajte sa k nám a objavte, ako si záhradný nábytok môžete užívať po celý rok!

Zaujíma vás, ktoré farby a materiály ovládnu scénu záhradného nábytku v roku 2024? Alebo aké inovatívne dizajny a funkčné riešenia sa rysuje na obzore? Svetoľúbivý trend, ktorý odzrkadľuje našu rastúcu túžbu tráviť viac času na čerstvom vzduchu, naberá na sile. Tento fenomén dokonale chápeme a s radosťou ho vítame v našich životoch. Nastáva prelom, kedy záhradný nábytok už nezostáva v pozadí s príchodom jesenných mesiacov, ale stáva sa naším celoročným partnerom v tvorbe jedinečného a pohodlného priestoru.

Predstava, že záhradný nábytok by sme mali s príchodom chladnejších dní ukryť a odsunúť do garáže či skladu, je už prekonaná. Dnešný trend smeruje k vytváraniu priestorov, ktoré sú nielen krásne, ale aj funkčné a dostatočne odolné, aby vydržali rôzne poveternostné vplyvy. Je to o prispôsobení sa a vytvorení miesta, ktoré môže slúžiť počas celého roka, bez ohľadu na to, či je vonku teplý letný deň alebo chladná jesenná večer.

Pridajte sa k nám v tomto objavovaní a nechajte sa inšpirovať, ako si môžete záhradný nábytok užívať po celý rok, ako vytvoriť príjemný a estetický vonkajší priestor, ktorý bude oáza pokoja a relaxácie v každom ročnom období. Spoločne môžeme prekonať tradičné vnímanie záhradného nábytku a objaviť nové možnosti, ktoré nám moderný design a inovácie ponúkajú.

Trend 1: Priateľské tvary a pohodlie

V roku 2024 sa záhradný nábytok vyznačuje trendom smerom k prívetivejším a pohodlnejším tvarom. V dizajne stolov sa objavujú zaujímavé inovácie – okrem zaoblených rohov sa teraz stretávame aj so subtílnym zakrivením dlhých aj krátkych strán stola. Táto zmena dizajnu podporuje vzájomnú interakciu ľudí sediacich pri stole, čím podporuje kolektívnu atmosféru namiesto izolácie jednotlivcov. Stoly s oválnymi a poloválnymi tvarmi, akými sú modely Maringa, Madre či Grado, stoja na čele tohto trendu, a to nielen pri teakových jedálenských, ale aj pri konferenčných záhradných stoloch.

Zaoblené tvary sa neukazujú len pri stoloch, ale sú výrazne prítomné aj v obývacích súpravách. Pohovky s oblým operadlom a okrúhlymi detailmi rámu, podobne ako v prípade súprav Lima a Bodi, prispievajú k celkovému dojmu pohodlia a priateľskosti. Aj drobné detaily, ako sú zaoblené hrany v záhradných súpravách ako Wakanda, dopĺňajú celkový efekt.

Ďalším rastúcim trendom je vertikálne opakovanie, ktoré sa presadzuje od interiérových dizajnov po samotný záhradný nábytok. Úzke pruhy a optické efekty, ako je vidieť na okrúhlych konferenčných stolíkoch pridávajú nábytku moderný vzhľad. Priestor pre tento vzor nájde aj lano alebo teak, ktoré sa využíva predovšetkým na zvýraznenie opakovania štíhlych línií.

Zhrnutie: Záhradný nábytok v roku 2024 sa vrhá do objatia prívetivejších tvarov a pohodlia, zatiaľ čo zároveň neopúšťa inovačné a moderné estetické riešenia.

Komfort pri záhradnom jedálenskom stole

V snahe o zvýšenie pohodlia pri jedálnom stole si ľudia okrem nového rozloženia stolov začínajú vyberať aj stoličky s prídavnými funkčnými vlastnosťami pre lepšie sedenie. Ako odpoveď na túto rastúcu potrebu boli v tomto roku predstavené stoly s upravenými výškami, aby sa ešte viac zlepšil užívateľský komfort pri stolovaní.

Trend 2: Nábytok s využitím lana

V nedávnej dobe sme boli svedkami prudkého nárastu záhradného nábytku vyrobeného z teaku a hliníka. Avšak, stále viac sa do popredia dostáva kombinácia hliníka s lanom, ktorá obohacuje našu kolekciu o nové dimenzie. Vďaka tejto kombinácii je možné experimentovať s rôznymi farbami, hrúbkami a vzormi, čím sa otvára priestor pre kreativitu. Lano navyše dodáva nábytku teplejší a pohostinnejší charakter, ktorý kontrastuje s chladnejším a striktnejším dojmom, ktorý má nábytok vyrobený výhradne z hliníka.

Tento rok sa objavuje novinka - nábytok vyrobený z materiálu pripomínajúceho lano, ktorý sa vyznačuje odolným jadrom. Vďaka tomu sa vonkajšia časť materiálu navlhne menej a nábytok schnie rýchlejšie, čo je obzvlášť prínosné v slovenských podmienkach s častými zrážkami. Gumené jadro zároveň zabezpečuje mäkkú textúru materiálu, čo je ideálne pre časti nábytku, kde je potrebná väčšia mäkkosť, ako sú opierky rúk alebo operadlá.

Jednou z hlavných predností tohto materiálu je jeho univerzálnosť. Môže byť použitý na výrobu umelého ratanu, prestierania a dokonca aj kobercov. Jeho schopnosť absorbovať len minimálne množstvo vlhkosti a vysoká odolnosť z neho robia ideálnu voľbu pre širokú škálu použití.

Trend 3: Multifunkčné záhrady a vonkajšie kuchyne

S narastajúcim záujmom o využívanie exteriérových priestorov sa objavuje trend spojenia relaxu a stolovania v záhradách a na terasách. Tento trend možno vznikol z nedostatku priestoru pre samostatný jedálenský set aj oddychovú zónu, alebo z dôvodu, že ľudia túžia po komforte pri stolovaní v relaxačnej atmosfére, čo je ideálne pre tých, ktorí si radi po jedle užijú rozhovor a relax. Túto potrebu možno uspokojiť kombináciou pohodlného sedenia s jedálenským stolom, ktorý umožňuje pohodlné stolovanie pri zachovaní útulnej atmosféry na relax.

Tradičná predstava záhradných jedálenských stolov sa rozširuje o netradičné výšky. Barové stoly už nie sú limitované len na státie, teraz poskytujeme alternatívy, ktoré sú rovnako komfortné na sedenie ako klasické jedálenské stoly, no pridávajú variabilnosť výšky barových stolov.

Ako sme už naznačili, ľudia majú záujem tráviť viac času na čerstvom vzduchu, čo vedie k presunu viacerých aktivít do vonkajších priestorov, vrátane varenia. Kým v minulosti dominovala predovšetkým grilovačka, súčasnosť prináša trend kompletných vonkajších kuchýň vybavených plynovými horákmi, umývadlami a pracovnými plochami. Vonkajšie kuchyne umožňujú kuchárovi zotrvať v kontakte s hostiteľmi a spoločenský život tak nabiera na atraktivite.

Trend 4: Transparentnosť a vertikálne opakovanie

V poslednom období sme svedkami prechodu od celočalúneného záhradného nábytku, ktorý svojimi rozmermi pôsobil robustne, k trendu roku 2024, ktorým je preferencia ľahších a transparentnejších prvkov nábytku. Tento smer vnáša do záhrady sofistikovanosť a eleganciu. Použitie prútia alebo lana  v kombinácii s Teakom alebo hliníkom v záhradnom nábytku pridáva kúskom luxusný vzhľad s očarujúcimi detailmi. S prútenými komponentmi sa otvárajú neobmedzené možnosti dizajnu. Dôležitým aspektom prúteného nábytku je jeho čiastočná priehľadnosť, ktorá umožňuje vizuálnu spojitosť s okolitou záhradou a napomáha k harmonickému splynutiu vonkajšieho priestoru s prírodou.

Rovnako pútavým trendom je vertikálne opakovanie, ktoré sa udomácnilo v prvkoch ako nástenné panely a teraz nachádza uplatnenie aj v menších doplnkoch, akými sú napríklad konferenčné stolíky. Zo širokej škály našich produktov vyniká napríklad okrúhly konferenčný stolík, ktorý je dokonalým príkladom tohto trendu. Tieto dizajnové smery tak otvárajú nové možnosti pre estetické a funkčné zosúladenie vonkajšieho priestoru.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia