Kategórie
 
 
 
 
 

Záhradný nábytok vyrobený z eukalyptového dreva

Eukalyptové drevo je druh tvrdého dreva pochádzajúci z Austrálie, no v súčasnosti sa pestuje po celom svete. Drevo eukalyptu je veľmi vhodné na výrobu záhradného nábytku, rýchlo rastie, a preto je lacnejšie ako teak.

Eukalyptové drevo je tiež tvrdé drevo, a preto sa tak dobre hodí ako záhradný stôl, záhradná stolička alebo nohy pre vašu novú záhradnú lavicu.

Aký je rozdiel medzi eukalyptovým a teakovým drevom?

Najväčší rozdiel je v tom, že eukalyptus rastie oveľa rýchlejšie ako teakové drevo, obsahuje aj menej oleja, a preto sa rýchlejšie odfarbí. Teak má veľkú výhodu, že je vďaka pomalému rastu veľmi odolný (letokruhy sú bližšie k sebe). Eukalyptové drevo je rovnako ako teak tvrdé drevo. Teakové drevo je najodolnejšie drevo, ktoré môžete na záhradný nábytok použiť, no zároveň aj najdrahšie. Preto je eukalyptové drevo veľmi dobrou alternatívou. To rastie rýchlejšie a je oveľa lacnejšie.

Správne vyrúbané eukalyptové drevo

Samozrejme predávame len certifikované eukalyptové drevo. Všetky materiály, ktoré predávame, získavame férovým spôsobom. Pracovné podmienky navyše spĺňajú európske normy v krajinách, kde sa záhradný nábytok vyrába.

Ako sa staráte o záhradný nábytok z eukalyptového dreva?

Čistenie eukalyptového dreva je možné vykonať pomocou nášho čističa (teakového) tvrdého dreva. Tento čistiaci prostriedok je vyrobený pre všetky druhy tvrdého dreva a zaisťuje rýchle uvoľnenie nečistôt a zabíjanie plesní, čím sa znižuje pravdepodobnosť ich návratu. Ošetrenie eukalyptového dreva je možné vykonať akýmkoľvek ochranným prostriedkom na tvrdé drevo. Drevu môžete napríklad dodať červeno-hnedú farbu s ochranným prostriedkom na tvrdé drevo alebo biely vzhľad pomocou bieleho umývacieho prostriedku Golden Care. Všetky naše produkty na údržbu nájdete tu.

Okrem čistenia a prípadného ošetrenia eukalyptového dreva ho odporúčame v zimných mesiacoch skladovať v suchu. To možno vykonať pod prístreškom alebo pod ochranným krytom záhradného nábytku. Poťahy na záhradný nábytok, ktoré máme v kolekcii, nájdete tu. Dôležité je, aby bol záhradný nábytok úplne suchý, inak vám aj tak vznikne pleseň.

7 výhod nábytku z eukalyptového dreva

1. Eukalyptové drevo je odolné voči hnilobe a rozkladu.

Jedným z najlepších dôvodov, prečo si vybrať eukalyptové drevo pre váš vonkajší nábytok alebo sezónnu verandu, je to, že je mimoriadne odolné voči rozkladu a hnilobe. Prirodzene odoláva vplyvom vlhkosti vďaka vysokému obsahu oleja, ktorý prirodzene obsahuje. To znamená, že môže zvlhnúť bez toho, aby ste sa obávali, či dôjde k poškodeniu alebo nie. Odolá niekoľkým rôznym vonkajším prvkom, pričom pri správnej starostlivosti vydrží mnoho rokov.

2. S eukalyptom môžete získať rovnaké výhody ako s teakom.

Môžete sa rozhodnúť umiestniť svoj eukalyptový nábytok dovnútra, ak si to želáte, ale kde naozaj žiari, je, keď ho používate na terasu alebo vonkajšie použitie. Trvanlivosť je výnimočná, najmä ak vezmete do úvahy odolnosť, ktorú má voči väčšine škodcov. Záhradný nábytok z eukalyptu môže vytvoriť podobný zážitok ako nábytok z teaku za prijateľnú cenu.

3. Od vášho nábytku z eucalyptu môžete očakávať životnosť približne 20-25 rokov.

Drevo z eukalyptu má vysoký obsah vlhkosti a oleja. To znamená, že odolnosť tohto materiálu je vynikajúca, keď ho porovnáte so štandardným mäkkým drevom, niektorým tvrdým drevom a plastmi. Túto investíciu budete musieť správne udržiavať, aby ste maximalizovali jej životnosť, ale nie je to nemožná úloha, ktorú treba zvážiť. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako predĺžiť používanie tohto materiálu, je každý rok ošetriť nábytok vysokokvalitným akrylovým tmelom na vodnej báze – aj keď ponecháte predmety vo vnútri väčšinu roka.

4. Poskytuje krásnu červenkastú farbu, ktorá vekom tmavne.

Okrem toho, že eukalyptové drevo je husté a poskytuje rôzne kresby, zistíte, že bohaté farebné tóny, ktoré prichádzajú s hotovým produktom, sú vynikajúcim doplnkom do každej domácnosti. Jeho prirodzený odtieň je červeno-hnedý, ktorý si vyžaduje minimálnu údržbu, aby vyzeral pekne. Ak ho občas premažete alebo natriete, zachová si svoj krásny vzhľad aj počas starnutia. So šedivením sa nestretnete s rovnakými problémami ako s inými prírodnými materiálmi, aj keď sa nevenujete farbeniu alebo olejovaniu produktu tak, ako by ste mali.

5. S Eukalyptom si nemusíte robiť starosti.

Ak začnete nakupovať teakový nábytok online, zistíte, že existujú rôzne stupne kvality, ktoré môžu ovplyvniť používanie. To tiež znamená, že by ste mohli zaplatiť malý majetok za získanie produktu triedy A. S eukalyptom si také starosti nemusíte robiť. Každá položka pochádza z rovnakého typu udržateľného materiálu bez umelého nedostatku vloženého do priemyslu. Hoci budete musieť vykonávať väčšiu údržbu, najmä ak nábytok umiestnite blízko bazéna, celkový nákladový profil zostáva vždy rovnaký. Vďaka tomu je oveľa jednoduchšie zistiť, čo získate primeranú cenu.

6. Nábytok je jemný na dotyk aj s variáciou zrnitosti.

Zistíte, že vzhľad eukalyptového nábytku je veľmi hladký. Ponúka ľahký vzor zŕn, ktorý môžete vidieť zblízka, ale nie nevyhnutne z diaľky. Táto vlastnosť tiež znamená, že zistíte, že drevo je veľmi mäkké na dotyk. Stále budete dostávať pevné podpery, ktoré chcete z vonkajších predmetov, ale nebudete mať pocit, že sedíte na brúsnom papieri. Keď k tomu pripočítate ďalšie výhody, vrátane jeho sklonu odpudzovať vlhkosť, stáva sa z neho investícia, ktorá dáva zmysel na viacerých úrovniach.

7. Eukalyptové drevo je vysoko udržateľné.

Rýchlosť rastu eukalyptu závisí od podnebia, kvality pôdy a množstva vody, ktorú dostáva počas roka. Ak sa pozriete na transgénny eukalyptus, stromy budú rásť až o 30 % rýchlejšie ako ostatné druhy z jeho rodiny. Niektoré z nich môžu vyrásť až 16 metrov za rok, pričom dovŕšia 100 metrov pred svojimi šiestymi narodeninami. Spiace výhonky, ktoré sú ochrannou známkou tohto druhu, sú prítomné aj v niektorých odrodách a zostávajú spiace, pokiaľ nedôjde k požiaru, ktorý ich privedie k životu. Táto výhoda znamená, že celé plantáže tohto druhu by nám mohli pomôcť rýchlo a cenovo uspokojiť naše potreby v oblasti nábytku bez toho, aby sme sa dotkli starých lesov alebo pomaly rastúcich druhov.

Dizajnový záhradný nábytok z eukalyptového dreva

Holandská značka SUNS dokázala, že krásne navrhnutý záhradný nábytok nemusí byť vždy drahý. Navrhli krásnu kolekciu s eukalyptovým drevom v kombinácii s lanom a inými materiálmi. V našom showroome máme celú kolekciu záhradného nábytku SUNS!

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia