Kategórie
 
 
 
 
 

Vaša záhrada si zaslúži dobrý slnečník – a aj vy

Rozprestrenie slnečníka je takmer taká slávnostná úloha ako vyvesenie vlajky. Možno ešte slávnostnejšie, pretože: nám začína pekné počasie! A hoci relaxovať na slnku je úžasné, pohodlné tienisté miesto s rastúcimi teplotami a ostrejším slnkom určite nie je zbytočným luxusom. So slnečníkom si takéto tienisté miesto vytvoríte doslova behom chvíľky. 

Horúce obdobie je ideálny čas na to, aby ste si užili a trávili viac času vonku. Možno si chcete oddýchnuť v záhrade s exotickými rastlinami, ochladiť sa v bazéne alebo jednoducho odpočívať v hojdacej sieti. Všetci sa radi opaľujeme, no niekedy nám a našej pokožke môžu slnečné lúče narobiť viac škody ako úžitku.

Ak ste v sektore pohostinstva, mať plnú terasu s ľuďmi, ktorí si užívajú kvalitný čas so svojimi priateľmi, je to najlepšie, čo sa môže stať. Nenechajte ich, pokaziť si čas slnkom či letnými prehánkami, ale spríjemnite im pobyt, ako sa len dá a to pomocou kvalitného slnečníka.

Tento sprievodca nákupom slnečníkov dúfa, že prinesie svetlo medzi širokú škálu produktov rôznych tvarov, veľkostí, vzorov, materiálov a vlastností. Vnútri nájdete užitočné odkazy na rôzne relevantné produkty alebo na iných minipríručiek, ktoré vám pomôžu vidieť a pochopiť svet slnečníkov a záhradných slnečníkov.

Slnečník chráni pred UV žiarením zo slnka

Dobrý slnečník robí všetko preto, aby vás ochránil pred slnkom. Slnečníky sú vysoko účinné pri blokovaní UV lúčov zo slnka, lepšie ako priemerné opaľovacie krémy a znižujú teplotu až o 10 stupňov, čo znamená, že počas slnečného dňa vás môžu ochladzovať pobytom v tieni. Zabraňuje prenikaniu priameho slnečného žiarenia na jedálenský stôl a ak je látka vodeodolná alebo nepremokavá, budete mať pod ňou úkryt aj pred letnými prehánkami či dokonca dažďom.

Slnečník prináša atmosféru

Slnečník má praktické využitie, to je jasné – a už len z tohto dôvodu dobrá investícia. Ale okrem praktickosti: záhrada naozaj nie je úplná bez slušného slnečníka (alebo krytu na terasu). S markízou môžete ľahko pridať atmosféru svojmu posedeniu. Jednu postavte vedľa svojej obývačky, poskytnite konferenčný záhradný stolík, položte naň stolové lampy a položte podň pekný vonkajší koberec, posypte ho niekoľkými taštičkami... a či je to pekné posedenie!

Na čo používate záhradný slnečník?

Rýchly pohľad na definíciu z wikipédie nám dáva vedieť, že slnečník je skladacia látka s názvom „baldachýn“, ktorú drží kovový alebo drevený rám s kruhovými lúčmi pripevnenými k centrálnej tyči. Je navrhnutý tak, aby ho chránil pred slnečným žiarením alebo dažďom. Často sa nazývajú slnečníky, sú podobné ručným slnečníkom, ale väčších rozmerov, zvyčajne umiestnené v záhradách alebo terasách, nad terasovými stolmi, na plážach alebo pri bazénoch vedľa ležadla.

Ako si vyberiem slnečník?

Pri výbere slnečníka pre váš vonkajší priestor existuje 8 hlavných kritérií, ktoré chcete pred kúpou zvážiť: rozpočet, využitie, odolnosť proti vetru, rôzne typy upevnenia, priestor, ktorý je k dispozícii, veľkosť plochy, ktorú je potrebné zatieniť, príslušenstvo slnečníka a materiály použité na výrobu.

Môže to byť mätúce s toľkými aspektmi, ktoré je potrebné zvážiť pri jednom produkte, ale tím bamboo.sk rád urobí túto prácu a dá všetko na svoje miesto, aby vám pomohol urobiť to najlepšie rozhodnutie pri kúpe slnečníka.

Čo by ste mali hľadať v slnečníku?

Kľúčové vlastnosti záhradného slnečníka, ktoré by ste mali hľadať, sú:

  • Správna veľkosť a tvar strech - okrúhly, štvorcový, obdĺžnikový.
  • Materiály, ktoré uprednostňujete pre rám a stĺp - oceľ, hliník alebo drevo.
  • Typ slnečníka - voľne stojaci, konzolový, sklopný alebo nástenný.
  • Dostupné príslušenstvo k slnečníkom - ohrievače, svetlá, reproduktory, či ochranné kryt.
  • Možné fixácie - trvalé alebo posuvné podstavy.
  • UV ochranný faktor pre striešku a celkovú odolnosť proti vetru.

Pri výbere záhradného dáždnika to musíte urobiť zodpovedne, pretože môže byť vyrobený z nekvalitných materiálov, príliš malý alebo vás nemusí správne chrániť. Nechcete, aby ho vietor ľahko odfúkol alebo roztočil, pretože by mohol spôsobiť škody alebo dokonca niekomu ublížiť, ak nie je stabilný a dobre ukotvený.

Poďme sa ponoriť a pozrieť sa bližšie na všetky funkcie a možnosti, ktoré môže mať záhradný dáždnik a ako si môžete vybrať ten najlepší pre váš priestor.

Použitie – Komerčný slnečník alebo záhradný slnečník?

Pri kúpe a používaní slnečníka existujú 2 rôzne situácie: buď ho chcete mať doma, aby zatienil terasový stôl a záhradný nábytok, alebo budete potrebovať jeden alebo viac na umiestnenie na terasu vašej kaviarne alebo reštaurácie. – v tomto prípade komerčný slnečník. Sú väčšie, silnejšie a ťažšie ako bežné záhradné, pretože väčšinou budú musieť pokryť väčšie plochy, čeliť všetkým ročným obdobiam a sú vhodnejšie do rušného prostredia. To bude zahŕňať aj vyššiu cenu ako klasický záhradný slnečník, ako aj väčšiu pozornosť pri inštalácii a údržbe.

To neznamená, že sa nemôžete rozhodnúť pre veľký komerčný slnečník na vašom dvore, ak to priestor dovoľuje a potrebujete polostále tienidlo na veľkej ploche. Ak ste sa ešte nerozhodli, kam presne umiestniť slnečník, tento článok o tom, ako umiestniť slnečník, obsahuje niekoľko dobrých rád.

Keď už viete, kde bude umiestnený a používaný, je čas popremýšľať o veľkosti, tvare a rozmeroch vášho slnečníka.bo e-mailom, povedzte nám o svojom projekte a náš tím nájde najlepšie riešenie, ako zatieniť váš priestor a nechať si leto v bezpečí.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia